Răzvan Cuc a rupt contractul cu italienii care construiau centura ocolitoare a Tecuciului: M-am săturat de antreprenori neserioşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a rupt contractul cu asocierea de firme care ar fi trebuit să finalizeze centura ocolitoare a oraşului Tecuci, după ce, duminică, la vizita în şantier, ministrul a găsit zone în care nu s-a lucrat, deşi şoseaua avea termen de finalizare 12 luni.

„În 2017 i-am spus antreprenorului că dacă nu se mobilizează şi nu începe să lucreze vom lua măsurile care se impun. Din păcate, din punctul de vedere al stadiului fizic, s-a avansat foarte puţin la un obiectiv care trenează de vreo 5 ani de zile, un obiectiv care se putea implementa aşa cum spune termenul contractual, în 12 luni. Vorbim de o variantă de ocolire care are 7 kilometri, mai exact 6,94 kilometri. Se putea face. Sunt zone care sunt neatacate din punctul de vedere al implementării”, a spus Răzvan Cuc, citat de Mediafax.

Ministrul i-a cerut directorului CNAIR, Narcis Neaga, să elibereze certificat negativ şi să scoată „imediat” la licitaţie lucrările pentru centura ocolitoare a Tecuciului.

„Aş fi vrut să văd că aici, din punctul de vedere al stadiului implementării, că suntem undeva pe final. M-am săturat de antreprenori neserioşi, m-am săturat de antreprenori care vin în România, câştigă o licitaţie, apoi caută subcontractori să lucreze pentru ei şi, aşa cum am spus, dacă vii în România şi nu îţi faci treaba, reziliem contractul. Eu am contractul cu graficul de implementare (...), domnule director Neaga îl aveţi, îl reziliaţi şi certificaţi negativ. Evaluaţi de urgenţă ce mai este de executat şi vă rog să scoateţi imediat la licitaţie acest obiectiv pentru că oamenii din Tecuci merită acest lucru, la cât au aşteptat. Finanţare este, dar e nevoie şi de constructori serioşi care să vină şi să muncească, nu doar care vin, îşi iau contractele şi apoi caută tot felul de clauze (...) Din punctul meu nu mai au nicio scuză, am încheiat relaţia contractuală dintre Compania Naţională de Autostrăzi şi această firmă neserioasă”, a mai spus Răzvan Cuc.

Întrebat în cât timp va exista un nou contract pentru lucrările de pe centura ocolitoare a oraşului, ministrul a răspuns că speră ca până la sfârşitul lunii septembrie – octombrie să existe un nou contract pentru acest obiectiv.

Lucrările la centura ocolitoare a Tecuciului ar fi trebuit să fie finalizate la sfârşitul anului 2016. Valoarea contractului se ridică la 51,5 milioane de lei, fără TVA.

Reprezentantul asocierii de firme care lucrează pe centura ocolitoare a oraşului Tecuci a declarat presei că nu s-a avansat cu acest obiectiv din cauza unor probleme tehnice.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite