Răzbunarea manualului vechi: „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se vorbeşte mult de manuale, dar mai degrabă în cheia unei noi ratări ministeriale fără a fi aparent nimic dramatic. Manualele vechi se răzbuna în moduri imprevizibile.

Declaraţia ministrului de Finanţe la dezbaterea moţiunii simple a ACL cuprinde şi urmatoarea parte, deloc ruptă din context: „Eu nu cred că este treaba Guvernului să creeze locuri de muncă”.

Desigur că ministrul în cauză nu este vinovat. Nu înţelege nici cum arată economia şi nevoile României şi nici noile realităţi regionale şi globale. Manualul vechi din care a reprodus este de vină. 

Ca informaţia/teoria să ajungă în manual, aceasta parcurge un drum lung de ani de zile. În cazul ştiinţelor sociale cu aplicare concretă în economia României când a ajuns în manual nu mai este neapărat relevantă pentru ce trebuie făcut pentru viitorime: din practică/analiză se ajunge în lucrări de specialitate de obicei făcute pentru economii avansate, se preia în doctorate, se particularizează la alte contexte şi, într-un târziu, se ajunge în manuale.

Revenind la prezent şi Guvernul României ar trebui să facă ceea ce face şi cel al Franţei şi cel al Germaniei şi cel al SUA şi cel al Japoniei şi anume să creeze, aşa cum a promis, locuri de muncă!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite