Răsfăţaţii de la ASF. Angajaţii primesc cadou al 13-lea salariu, în plină pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Angajaţii din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), plătiţi regeşte, primesc în acest an prime de Crăciun în suma unui salariu întreg, deşi este criză.

​Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a început să-şi răsplătească pe final de an cei peste 500 de angajaţi cu prime de mii de euro, echivalentul încă unui salariu lunar, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul autorităţii.

Salariul mediu net de bază în ASF este de 10.000 de lei (peste 2.000 de euro), iar membrii conducerii ASF au venituri nete lunare care ating şi 14.000 de euro.

ASF afirmă că prin acordarea acestor prime se respectă contractul colectiv de muncă.

„Este adevărat că ASF a acordat un voucher în valoare de 150 de lei, drept cadou de Crăciun pentru fiecare copil al fiecărui angajat al Autorităţii. Contractul colectiv de muncă aflat în vigoare este respectat de către actuala conducere şi aplicat conform legislaţiei şi reglementărilor existente”, a declarat pentru HotNews.ro Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

ASF se finanţează integral din taxele impuse societăţilor din pieţele de capital, asigurări şi pensii private pe care le reglementează şi supraveghează. Indirect, veniturile ASF vin de la populaţia şi firmele care cumpără produse de asigurări, pensii private şi investeşte pe bursă.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite