Raiffeisen Bank: La prima vedere, finanţările băncii nostre în România nu vor fi afectate

Sugestia băncii centrale austriece prin care băncile din această ţară ar trebui să-şi reducă liniile de finanţare oferite subsidiarelor din Europa de Est nu va avea nicio consecinţă asupra României, la prima vedere, din punctul de vedere al Raiffeisen Bank, a declarat astăzi Steven van Groeningen, CEO al Raiffeisen România.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este vorba mai mult despre speculaţii. E doar un comunicat de presă de o pagină cu un conţinut evaziv. La prima vedere, din punctul de vedere al băncii noastre, nu va fi nicio consecinţă pentru România. Noi stăm bine, avem mai multe depozite decât împrumuturi", a arătat Groeningen.

CITEŞTE ŞI:

BNR: Băncile-mamă vor fi afectate şi ele dacă reduc finanţările către România

Criza creditării loveşte din nou. Ce ne aşteaptă?


El a punctat faptul că pe piaţă circulă tot felul de speculaţii pe această temă. „Sunt multe speculaţii şi nu se ştie care va fi impactul concret. Este o situaţie care ţine mai mult de băncile individuale", a mai spus oficialul băncii austriece, prezent la o conferinţă pe teme economice.

Anterior, în cadrul aceluiaşi eveniment, preşedintele Traian Băsescu a criticat în termeni duri sugestia băncii centrale austriece, precizând că ori este o eroare, ori este o neînţelegere a efectelor.

Întrebat care dintre cele două situaţii este cea reală, oficialul Raiffeisen a răspuns: "Nu cred că este o eroare, dar nu se ştie deocamdată care vor fi efectele, dacă vor fi unele".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările