Radu Gheţea: Agricultura va fi noul boom în economia românească. Alte sectoare cu potenţial uriaş sunt industria auto şi IT-ul

Radu Gheţea: Agricultura va fi noul boom în economia românească. Alte sectoare cu potenţial uriaş sunt industria auto şi IT-ul

România are potenţialul de a hrăni între 50 şi 80 de milioane de oameni, dar importă

Agricultura va fi noul sector de boom al economiei româneşti, întrucât ţara are un potenţial extraordinar în acest domeniu, a declarat, luni, Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, în cadrul unei conferinţe pe tema contribuţiei IMM-urilor la relansarea economică.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Un boom ca în anii 2005-2008 nu va mai fi în niciun caz, însă cred că un boom va veni din agricultură, întrucât potenţialul agricol al României este extraordinar, iar piaţa terenurilor se liberalizează. Mă refer la creşterea preţurilor terenurilor şi la unificarea parcelelor, care vor deveni prelucrate cu mijloace industriale“, a declarat Gheţea, citat de Agerpres.ro.
 
El a amintit că, în acest moment, 40% din agricultura românească este una de subzistenţă.
 
Totodată, oficialul CEC Bank a mai spus că alte sectoare cu potenţial uriaş de creştere în ţara noastră sunt IT şi industria auto.
 
Mai puteţi citi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările