Răcelile ne costă 75 mil. euro anual - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre costul răcelilor pe an, corecţiile pe termen scurt aşteptate de brokeri sau relaţia oamenilor de afaceri cu Fiscul. Printre alte subiecte, acţionarul majoritar la BCC aduce de acasă 9 mil. lei, iar Broker Cluj a revenit pe profit.

Răcelile ne costă 75 mil. euro anual. Vânzările de medicamente pentru răceală şi gripă se ridică la circa 75 mil. euro anual, potrivit estimarilor ZF pe baza datelor companiei de analiză şi studii de piaţă Cegedim România. Cele mai mari vânzări sunt generate de produse precum Nurofen, Paracetamol Sinus, Coldrex, Erdomed şi Fervex. Cea mai bună perioadă a fost sfârşitul de an, în noiembrie spre exemplu, vânzările de medicamente pentru răceală şi gripă atingând 36,3 mil. lei (8,6 mil. euro), în creştere cu 23,5% raportat la perioada similară din 2008.

Brokerii se aşteaptă la corecţii pe termen scurt. La sfârşitul acestei săptămâni începe perioada de publicare a rezultatelor financiare preliminate obţinute de companiile listate. Spre deosebire de anii anteriori când aceste rezultate aveau ecou în evoluţia acţiunilor, acum brokerii sunt mai sceptici. Iar cei mai mulţi jucători din piaţă consideră că principalele influenţe vor veni tot din partea pieţelor străine. În plus, brokerii nu se aşteaptă la surprize din partea emitenţilor, anunţă Financiarul.

Oamenii de afaceri nu recunosc datoriile la Fisc. Multe dintre firmele care sunt în executare silită nu recunosc datoriile la Fisc. Reprezentanţii lor afirmă că baza de date a autorităţii de stat nu este actualizată şi că cererile lor de compensare nu sunt băgate în seamă sau primesc aviz favorabil după luni de zile. Timp în care Fiscul demarează deja procedura de executare silită. Companiile European Drinks şi European Food figurau cu datorii de 86 de milioane de lei la bugetul de stat în septembrie, iar împotriva lor s-a demarat executarea silită. Patronul Viorel Micula spune, însă, că situaţia firmelor sale e cu totul alta decât cea prezentată de Fisc, notează Money.

Acţionarul majoritar la BCC aduce de acasă 9 mil. lei.
Ilie Carabulea, cel mai mare acţionar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), participă cu 9 mil. euro la majoararea de capital propusă acţionarilor şi urmăreşte în continuare să atragă un partener strategic pentru dezvoltarea instituţiei de credit. "Voi participa la majorare cu o cotă corespunzătoare procentului pe care îl deţin în prezent, respectiv cu aproximativ 9 mil. euro. Schimbările de management au fost benefice pentru activitatea băncii, informează Curierul Naţinal.

Broker Cluj a revenit pe profit. Broker Cluj a încheiat anul trecut cu un profit net de 4,93 milioane lei, după ce, în 2008, suferise pierderi de 70,63 milioane lei, potrivit datelor transmise Bursei. În acelaşi timp, activul net al firmei de brokeraj a urcat cu 12%, la 79,76 milioane lei. Broker este singura casă de brokeraj listată pe o bursă din România, dar a anunţat recent că intenţionează să se listeze şi la Bursa din Varşovia, în contextul în care Anton Ionescu, preşedintele companiei, s-a întâlnit cu preşedintele bursei poloneze, Ludwik Sobolewski, pentru a discuta această posibilitate, scrie Bursa.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite