PSD îl schimbă pe şeful ASF pentru a cumpăra un vot la moţiunea de cenzură

PSD îl schimbă pe şeful ASF pentru a cumpăra un vot la moţiunea de cenzură

Leonardo Badea

Leonardo Badea şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), în contextul în care Viorica Dăncilă i-a promis un post în conducerea instituţiei deputatului PSD Sorin Bota, unul dintre semnatarii moţiunii de cenzură, pentru a-l convinge să nu voteze alături de Opoziţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţi ai ASF citaţi de Agerpres au declarat că Leonardo Badea şi-a depus demisia din funcţia de preşedinte al instituţiei începând cu data de 11 octombrie 2019. El urmează să preia din această toamnă poziţia de viceguvernator al Băncii Naţionale a României.

Interimatul la ASF va fi preluat de Doina Dascălu, în prezent prim-vicepreşedinte al ASF, potrivit surselor Agerpres.

Cu toate acestea, demisia lui Leonardo Badea vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă i-a promis deputatului PSD Sorin Bota, unul dintre semnatarii moţiunii de cenzură, un post în conducerea ASF, instituţie cu lefuri exorbitante, sau funcţia de ministru al Transporturilor, susţin surse politice pentru Adevarul.

Chiar dacă a semnat moţiunea de cenzură, deputatul PSD Sorin Bota s-a răzgândit între timp. Întrebat de Digi 24 dacă votează joi alături de Opoziţie, Bota a răspuns: „Aştept să văd dacă există un proiect politic în urma acestei moţiuni. Deocamdată nu am înţeles care este proiectul politic care se propune pentru România, un guvern care să nu lucreze care să nu poată lucra, un guvern care să lucreze, care să poată lucra“.

Anul trecut, Sorin Bota a renunţat  la funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru a-i face loc unuia dintre apropiaţii lui Marian Oprişan. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: