PSD minte că au decedat medici şi propune beneficii pentru urmaşii lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PSD vrea să acorde beneficii urmaşilor medicilor decedaţi în lupta cu coronavirusul
PSD vrea să acorde beneficii urmaşilor medicilor decedaţi în lupta cu coronavirusul

Partidul Social Democrat a depus un proiect de lege în care susţine că au murit medici de la începutul epidemiei de coronavirus şi propune beneficii pentru urmaşii acestora.

PSD susţine în mod mincinos că, de la începutul crizei provocată de COVID-19, în România, au murit cadre medicale. 

„De la începutul crizei provocată de COVID-19, în România, au murit cadre medicale şi, din nefericire, unele dintre ele vor continua să moară la datorie în timp ce îngrijesc sute şi mii de persoane pentru a le salva de la moarte. Unii s-au îmbolnăvit, în timp ce pe alţii i-am pierdut pentru totodeauna în această luptă”, arată expunerea de motive a proiectului.

Drept urmare, social-democraţii propun ca urmaşii personalului medical decedat ca urmare a participării la acţiuni medicale împotriva COVID-19 să beneficieze de o serie de recunoaşteri a meritelor şi sacrificiilor membrului de familie, cadru medical, pe care îl reprezintă.

La decesul unui cadru medical, Ministerul Sănătăţii acordă familiei acestuia sau persoanei care a suportat cheltuielile ocazionate de deces, după caz, un ajutor suplimentar în cuantum de două salarii medii pe economie.

De asemenea, urmaşii cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului, ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID-19, au dreptul la o pensie de urmaş egală cu 75% din cuantumul salarial pe care cadrele medicale le-au avut la data decesului.

Urmaşii vor beneficia şi de scutire de la plata impozitului pe terenurile aflate în proprietate sau coproprietate, precum şi de la plata impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu şi/sau alte clădiri aflate în proprietate sau coproprietate.

În cazul în care nu există urmaşi, dacă cel decedat era singurul susţinător al părinţilor săi, aceştia vor beneficia de jumătate din pensia de urmaş stabilită.

Membrii familiilor cadrelor medicale, decedate în timpul şi din cauza serviciului ca urmare a desfăşurării activităţii medicale în lupta cu COVID-19, vor beneficia gratuit de asistenţă medicală şi medicamente în cadrul reţelei sanitare a Ministerului Sănătăţii sau în alte reţele sanitare, cu decontarea cheltuielilor de către acest minister, mai prevede proiectul.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite