Prună, USR: Salariile de lux de la ANRE vor fi din nou majorate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile de lux de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), majorate anul trecut cu 19%, vor creşte din nou în 2020, susţine deputatul USR Cristina Prună, afirmând că acest lucru a trecut neobservat de către guvernanţi.

Cristina Prună (USR) a spus adevărul despre salariile celor de la ANRE. Ea a susţinut, într-o postare pe Facebook, ca această instituţie va creşte salariile cu aproximativ 9% şi în 2020, asta după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% faţă de 2018.

„Salariile de lux de la reglementatorul pieţei de energie ANRE cresc din nou! Acesta este unul dintre lucrurile care au trecut neobservate pe final de an. Preşedintele autorităţii avea anul trecut un salariu lunar de 10.000 euro!

Această instituţie va creşte salariile cu aproximativ 9% şi în 2020, asta după ce în 2019 salariile crescuseră cu 19% faţă de 2018. Astfel în 2020, cheltuielile de personal ale ANRE vor creşte la 110,3 milioane de lei, comparativ cu 101,4 milioane de lei în 2019.

Cheltuielile salariale în bani cresc chiar cu 10,5% de la 96,6 milioane de lei în 2019 la 106,8 milioane de lei în 2020!

ANRE a strâns în conturile sale peste 600 de milioane de lei din taxa de 2% pe cifra de afaceri instituită prin OUG 114. Instituţia recunoştea la mijlocul anului trecut că nu are ce să facă cu atâţia bani. Ei bine acum au găsit!

Măresc salarii şi vor să îşi construiască sediu nou, după ultimele standarde! Am vorbit despre lucrul acesta de la tribuna parlamentului”, a susţinut Cristina Prună pe Facebook.

Ea a amintit că a fost solicitată inclusiv creşterea numărului de salariaţi.

„Nu mai spun că în comisia de Industrii ceruseră, la finalul anului trecut, şi o creştere a numărului de salariaţi, lucru contra căruia m-am opus vehement, fiind singurul deputat din comisie căre a făcut acest lucru. Asta în condiţiile în care nepotismele din această instituţie sunt arhi-cunoscute.

La ANRE se întâmplă deja multe nereguli. Această instituţie are un vicepreşedinte, domnul Marian Neacşu – fost pesedist şi mai apoi membru Pro România, care a fost numit de parlamentul României în condiţiile în care avea o condamnare penală definitivă şi nu era reabilitat. CCR a amânat de 5 ori(!) pronunţarea pe contestaţia USR cu privire la această numire.

Voi cere, la începutul sesiunii parlamentare, o audiere a conducerii ANRE pentru a ne da explicaţii cu privire la aceste creşteri de salarii. Este scandalos cum înţelege conducerea acestei instituţii să îşi facă treaba, sub pretextul independenţei şi autonomiei de care beneficiază!, a spus Cristina Prună.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite