DOCUMENT Protestele de la Mioveni încep să dea roade: „Autostrada Dacia“, Sibiu-Piteşti, a ajuns prima în topul priorităţilor pentru marea infrastructură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a emis o primă versiune a Programului Operaţional Infrastructură Mare, în care prezintă priorităţile propuse pentru finanţare europeană în perioada 2014-2020, document în care este menţionat la punctul 1 tronsonul de autostradă Sibiu-Piteşti, ca parte a axei Nădlac-Constanţa.

Mult-discutata autostradă Sibiu-Piteşti a fost inclusă la capitolul proiecte prioritare, după mai multe luni de declaraţii în care s-a dat întâietate tronsonului Braşov-Sibiu.

Potrivit hotnews.ro, în urmă cu câteva zile, şi ministrul Dan Şova şi-a schimbat declaraţiile, spunând că autostrada Sibiu-Piteşti se va face.

În documentul citat, publicat de Minsiterul Fondurilor Europene, mult-discutata autostradă care a făcut şi obiectul unor proteste de stradă, cel mai cunoscut fiind la Dacia, tronsonul Sibiu-Piteşti figurează la priorităţi.

Priorităţile marii infrastructuri

Între altele, în documentul amintit se menţionează următoarele:

În absenţa unei Strategii Naţionale de Transport, investiţiile în cadrul Obiectivului Specific 1.1.1.1 se prioritizează după cum urmează:
1. Finalizarea şi darea în exploatare a autostrăzilor aflate pe axa Nădlac-Arad-Timişoara-Lugoj-Sebeş-Sibiu-Piteşti-Bucureşti (centura Bucureşti) - Constanţa şi pentru care lucrările au fost contractate sau se află în curs de execuţie la sfârşitul anului 2015;
2. Demararea lucrărilor pentru construcţia sectorului de autostradă Sibiu - Piteşti;
3. Demararea lucrărilor/finalizarea parţială a unor sectoare de autostradă pe următoarele axe rutiere:
** Timişoara-Lugoj-Drobeta Turnu Severin-Calafat-Craiova-Bucureşti cu ramificaţie de la Timişoara la Moraviţa;
** Bucureşti-Ploieşti-Buzău-Bacău-Suceava-Graniţa Ucraina (Siret) cu ramificaţie Bucureşti-Giurgiu;
** Sebeş-Turda-Tg Mureş-Tg Neamţ-Iaşi - Graniţa Moldova (Ungheni).

Programul operaţional infrastructură mare

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite