Proprietarul cel.ro, obligat să plătească daune morale de 1 leu Consiliului Concurenţei şi să şteargă un videoclip denigrator

Proprietarul cel.ro, obligat să plătească daune morale de 1 leu Consiliului Concurenţei şi să şteargă un videoclip denigrator

Proprietarul platformei Cel.ro, Tiberiu Pop, a pierdut procesul cu Consiliul Concurenţei, instanţa hotărând că postarea videoclipului ,,Corupţia ucide: CEL.ro contestă în instanţă amenda de la Consiliul Concurenţei”, în care denigrează experţii din cadrul autorităţii, reprezintă o faptă ilicită prin încălcarea normelor de conduită, conform portalului instanţelor de judecată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, Tiberiu Pop trebuie să plătească autorităţii de concurenţă daune morale de 1 leu şi să elimine definitiv videoclipul de pe contul său de YouTube şi de pe alte canale de distribuţie. De asemenea, Tiberiu Pop trebuie să publice hotărârea instanţei, Judecătoria Sectorului 6, pe contul său YouTube, precum şi în cel puţin două cotidiene naţionale de largă răspândire.
 
Magistraţii din cadrul Judecătoriei Sectorului 6 au constatat „existenţa unei fapte ilicite săvârşite de pârât prin postarea videoclipului cu denumirea <Corupţia ucide: CEL.ro contestă în instanţa amenda de la Consiliul Concurenţei>.
 
„Obligă pârâtul să plătească reclamantului daune morale de 1 leu. Obligă pârâtul la îndeplinirea următoarelor măsuri: să procedeze la ştergerea/eliminarea/dezactivarea videoclipului menţionat la petitul nr. 1 din cererea de chemare în judecată în mod definitiv şi pe o perioadă nelimitată de pe contul său personal de pe YouTube, respectiv canalul intitulat ,,Tiberiu Pop”, precum şi de pe orice alte canale/reţele pe care este difuzat/transmis respectivul videoclip; să înceteze să pună la dispoziţia terţilor şi/sau publicului videoclipul menţionat la petitul nr. 1 prin orice acţiune de distribuire, cum ar fi încărcarea videoclipului pe o platformă destinată transferului computerizat de fişiere, precum si să înceteze orice acţiune făcută în scopul preluării videoclipului de către terţi pentru a fi încărcat ulterior. 
 
Obligă pârâtul, pe cheltuiala sa, la publicarea pe contul său YouTube, precum şi în cel puţin două cotidiene naţionale de largă răspândire, a prezentei hotărâri. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare”, se arată în soluţia postată pe portaljust.ro
 
Tiberiu Pop, proprietarul companiei Corsar, care administrează platforma Cel.ro, a atacat Consiliul Concurenţei prin intermediul unui clip video publicat pe platforma YouTube, acuzând reprezentanţii autorităţii de „abuz grosolan”, care implică şi folosirea unor „documente false” şi acte de „abuz în serviciu” şi „corupţie”, după ce a fost sancţionat de acesta pentru că nu a că nu a notificat autorităţii preluarea unor domenii de internet.
 
Amenda a fost aplicată după ce Corsar a preluat marketonline.ro, mediadot.ro şi azerty.ro şi a pus în aplicare această operaţiune prin listarea, pe cele trei site-uri, a ofertei de produse aparţinând Corsar, precum şi prin procesarea şi livrarea produselor către clienţi înainte de a primi autorizarea Consiliului Concurenţei.
 
Proprietarul companiei Corsar a contestat în instanţă şi amenda primită, dar a pierdut şi acest proces la prima instanţă, Curtea de Apel Bucureşti menţinând decizia de sancţionare emisă de Consiliul Concurenţei. 
 
Conform legislaţiei, autoritatea de concurenţă trebuie să autorizeze acele operaţiuni de concentrare economică (fuziuni, achiziţii, preluarea de control) în care sunt implicate companii a căror cifră de afaceri, cumulată, depăşeşte echivalentul în lei a 10.000.000 euro şi cel puţin două dintre companii au realizat pe teritoriul României, fiecare în parte, o cifră de afaceri mai mare decât echivalentul în lei a 4.000.000 euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările