Astfel au fost realizate 2 întâlniri de lucru la Suceava şi un eveniment regional în cadrul cărora au fost discutate proiectele care se derulează în Suceava în acest domeniu, Planul Local de Acţiune Suceava pentru promovarea şi implementarea vehiculelor electrice şi a infrastructurii de încărcare în municipiu, proiecte aflate în contractare şi proiecte viitoare.

Provocările identificate au vizat în principal: lipsa infrastructurii de încărcare, lipsa de politici naţionale/locale cu referire la vehiculele electrice, costul ridicat al vehiculelor electrice, mentalitatea populaţiei, etc.

Proiectul Ele.C.Tra implică 11 parteneri din 8 ţări ale UE şi promovează o acţiune pilot în 3 oraşe (Genova, Florenţa şi Barcelona) în care utilizarea scuterelor este frecventă. Restul partenerilor întreprind acţiuni de promovare şi pregătire a comunităţilor pentru un viitor sistem de transport cu scutere electrice. Bunele practici ce rezultă din acţiunea pilot vor fi transferate în cel puţin 5 oraşe ale partenerilor (Murcia - Spania, Zagreb – Croaţia, Skopje – Macedonia, Valletta – Malta, Atena – Grecia, Lisabona – Portugalia, Suceava – România), cu scopul de a implica un număr cât mai mare de cetăţeni.

Pentru mai multe informaţii, site-ul oficial al proiectului este www.electraproject.eu!

Persoana de contact este Raluca Frîncu, tel. 0230 524 059, email: raluca.francu@relians.ro