Proiectul Autostrăzii Braşov - Făgăraş, scos de la sertar după 10 ani. CNAIR anunţă firma care va realiza studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Cătălin Drulă
Foto: Facebook Cătălin Drulă

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)  a desemnat, luni, câştigătorul contractului „Completare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Autostrada Braşov – Făgăraş”, şosea de mare viteză care face parte din proiectul Autostrăzii A3 Transilvania.

„Luni, 02.08.2021, au fost transmise adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect Completare Studiu de Fezabilitate şi Proiect Tehnic pentru Autostrada Braşov - Făgăraş. Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SEARCH CORPORATION SRL (Lider de Asociere) - PROTELCO SA - LIKE CONSULTING SRL - MEGAMUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S. (MEGA ENGIEERING CONSUTING) cu preţul de 18.174.952,71 Lei fără TVA.”, transmite CNAIR.

Potrivit sursei citate, durata contractului va fi de 22 luni pentru Studiul de Fezabilitate şi 3 luni pentru Proiectul Tehnic. Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi, respectiv, după soluţionarea tuturor contestaţilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă a transmis, vineri, pe pagina sa de Facebook: „Ziua de vineri aduce 2 veşti bune pentru infrastructura rutieră: s-au anunţat câştigătorii pentru construcţia lotului 4 al DX Craiova-Piteşti şi pentru proiectarea segmentului Braşov-Făgăraş al A3. (…) În privinţa Braşov-Făgăraş, firma câştigătoare, de asemenea din România, va trebui să proiecteze la cheie totul - adică să completeze studiul de fezabilitate şi să elaboreze proiectul tehnic - astfel încât cei 48 de km ai autostrăzii să fie scoşi la licitaţie în viitor doar pentru execuţie, iar lucrările să se desfăşoare fără blocaje în teren şi surprize neplăcute. Această autostradă a fost ţinută 10 ani "la sertar". Împreună cu echipa mea am pus-o din nou pe roate.” a scris ministrul Drulă.

Licitaţia pentru proiectarea autostrăzii de 48 km. a fost lansată în februarie iar la termenul limită din luna mai, patru asocieri au depus oferte :

1.EGIS INTERNATIONAL S.A.S (Lider de Asociere) – ITALROM INGINERIE INTERNATIONALA SRL (Ofertant Asociat 1);

2. EXPLAN S.R.L (Lider de Asociere) – MEINHARDT INFRASTRUCTURE AND ENVIRONMENT LIMITED (Ofertant Asociat 1);

3. SEARCH CORPORATION S.R.L (Lider de Asociere) – PROTELCO SA (Ofertant Asociat 1) – LIKE CONSULTING S.R.L. (Ofertant Asociat 2) – MEGA MUHENDISLIK MUSAVIRLIK A.S (MEGA ENGINEERING

CONSULTING INC) (Ofertant Asociat 3);

4. VIAPONTE ROM S.R.L (Lider de Asociere) – METROUL S.A (Ofertant Asociat 1) – CAPITAL VISION S.R.L (Ofertant Asociat 2).

„Încă un pas pentru a circula civilizat între Braşov şi Făgăraş: astăzi au fost depuse 4 oferte pentru documentaţia tehnică a viitoarei autostrăzi. Ani de zile a fost ţinut la sertar acest proiect, iar momentul de azi marchează un progres important. Licitaţia este una „pe model nou”, în care CNAIR primeşte la final întreaga documentaţie tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitaţia pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute şi fără surprize în teren.

Mai mult, autostrada Făgăraş – Braşov este prima care beneficiază de reforma caietului de sarcini pentru licitaţie”, a transmis ministrul Drulă, pe pagina sa de Facebook, în luna mai.

Iniţial, traseul Autostrăzii A3 – Transilvania era prin Braşov şi Târgu Mureş dar a fost schimbat pentru legătura cu A3 prin Sebeş. Pentru Autostrada Sibiu – Făgăraş de 68 km, proiectarea ar urma să fie predată până la sfârşitul anului. Contractul poate fi semnat dacă în termen de 10 zile nu se depun contestaţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite