Programul „Rabla“ va continua şi în 2015. Cele mai multe casări s-au făcut în 2014 în Bucureşti, Prahova şi Argeş

Programul „Rabla“ va continua şi în 2015. Cele mai multe casări s-au făcut în 2014 în Bucureşti, Prahova şi Argeş

În 2014, au fost duse la casat 20.391 de maşini vechi şi au fost decontate tot atâtea tichete pentru achiziţia de maşini noi, de către persoanele fizice şi juridice FOTO Adevărul

Cele mai multe tichete „Rabla“ pentru maşini casate au fost eliberate anul trecut în Capitală, în judeţul Prahova şi judeţul Argeş şi, în premieră, au fost suplimentate tichetele pentru persoane juridice, programul fiind „foarte popular“, astfel că acesta va continua în 2015, a declarat Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Acest program este unul foarte popular, cu rezultate foarte bune anul trecut. Cu siguranţă, va continua, însă forma sa exactă în 2015 o vom cunoaşte abia după aprobarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), lucru care sperăm că se va întâmpla foarte curând“, a declarat ministrul Graţiela Gavrilescu, potrivit Mediafax.
 
Anul trecut au fost decontate 17.030 de tichete pentru persoane fizice şi 3.361 pentru persoane juridice. Pentru prima dată, numărul tichetelor alocate persoanelor juridice (3.000) a fost suplimentat, precizează reprezentanţii AFM.
 
Tot în premieră, anul trecut programul Rabla pentru persoane fizice a presupus eliberarea de tichete electronice de reducere direct la dealer-ul auto de la care beneficiarul dorea să-şi cumpere maşina nouă. Tichetele n-au mai fost repartizate pe judeţe, ci au putut fi extrase de dealeri dintr-o bază naţională, în funcţie de înscrieri. 
 
Persoanele care aveau maşini mai vechi de opt ani le-au putut duce la casat, la orice colector autorizat, pentru a obţine reducerea de 6.500 de lei pentru cumpărarea unui nou autoturism. Chiar dacă a fost sub formă de tichet electronic, această reducere a putut fi transmisă altor persoane, ca şi în alţi ani.
 
Astfel, în 2014, au fost duse la casat 20.391 de maşini vechi şi au fost decontate tot atâtea tichete pentru achiziţia de maşini noi, de către persoanele fizice şi juridice.
 
În Bucureşti, au fost casate 4.607 de maşini vechi şi cumpărate 6.041 de maşini noi.
În judeţul Prahova, au fost casate 1.045 de autovehicule şi cumpărate 987 de maşini noi, iar în Argeş, au fost casate 998 de maşini vechi şi cumpărate 929 de autovehicule noi. În Constanţa, au fost 908 casări, dar 1.090 de maşini noi cumpărate cu tichetul Rabla. Vâlcenii şi persoanele juridice din judeţ au dus la casat 822 de maşini vechi, dar au folosit doar 289 de tichete pentru a cumpăra maşini noi.

Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările