Profesor de la Agronomie, despre demiterea şefului Băncii de Gene: Mă aşteptam la piedici, dar nu la o asemenea mişcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorul Costel Vânătoru a fost demis de la conducerea Băncii de Gene. FOTO Arhiva Adevărul
Cercetătorul Costel Vânătoru a fost demis de la conducerea Băncii de Gene. FOTO Arhiva Adevărul

Profesorul Adrian Peticilă de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti a declarat duminică, la Buzău, la protestul pentru susţinerea cercetătorului Costel Vânătoru, demis de la conducerea Băncii de Gene, că se aştepta la piedici în calea proiectului, însă nu ”la o asemenea mişcare”.

Conferenţiar doctor Adrian Peticilă, care este şi membru în echipa Băncii de Gene,  a declarat că mediul universitar de profil îl susţine pe cercetătorul Costel Vînătoru.

”Mă aşteptam să ne suflecăm mânecile şi să ne apucăm de treabă. Din păcate, avem nevoie de sustinerea oamenilor, avem nevoie de Banca de Gene. Unii zic că avem bancă de gene la Suceava, dar acolo e un depozit, cu tot respectul pentru oamenii de acolo. 

O bancă de gene e afiliată la băncile europene, serveste intereselor naţionale.  Mă aşteptam la piedici, dar nu la o asemenea mişcare. Tot respectul pentru directorul de la AFIR, dar la Banca de Gene avem nevoie de specialisti, ţara are nevoie de această bancă de gene.

Ne conduc orgoliile şi mai puţin lucrurile practice. Politicul ar trebui să susţină aceste lucruri care sunt pentru siguranţa şi valoarea noastră naţională. Suntem indignaţi. Există susţinere din mediul academic pentru domnul Vânătoru. 

Producem studenţi care aştaptă să vină să lucreze în ţară, în domeniul horticulturii, iar Buzăul e pe primul loc din punctul acesta de vedere”, a declarat profesor Adrian Peticilă, citat de news.ro.

Circa o mie de buzoieni au protestat duminică faţă de demiterea cercetătorului Costel Vînătoru de la Banca de Gene şi aducerea în fruntea instituţiei a directorului AFIR, Adrian Chesnoiu, de profesie jurist, care recunoaşte că nu are competenţele necesare.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite