Probleme pentru cel mai nou avion cu sigla Airbus. Un mare operator aerian european a consemnat la sol flota. Sunt verificate motoarele

Probleme pentru cel mai nou avion cu sigla Airbus. Un mare operator aerian european a consemnat la sol flota. Sunt verificate motoarele

Operatorul aerian elveţian Swiss a consemnat la sol flota sa de 29 de avioane Airbus A220, pentru verificarea motoarelor, în urma unor probleme la motor înregistrate de o aeronavă care efectua marţi o cursă între Geneva şi Londra, a anunţat compania, citată de publicaţia Blick, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Swiss a decis să efectueze o inspecţie a motoarelor flotei sale de avioane A220. Din acest motiv, toate avioanele A220 trebuie să treacă printr-o inspecţie amănunţită” a declarat un purtător de cuvânt al companiei, citat de Blick.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că multe zboruri vor fi anulate.

Swiss nu a comentat imediat informaţia, dar un purtător de cuvânt al Airbus a spus că sprijină compania Swiss cu operaţiunile sale zilnice, pentru a minimiza orice perturbare a activităţilor şi că va susţine orice investigaţie oficială.

Airbus A220 este de fapt o aeronavă Bombardier C Series. Aeronavele sunt proiectate şi construite de producătorul canadian Bombardier Aerospace, acum promovate cu numele Airbus şi construite de asocierea Airbus Canada Limited Partnership.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: