Pro România: Miza repatrierii aurului sunt milioanele pe care le va câştiga firma de transport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania ar putea cere auditarea FED, iar elveţienii se gândesc la repatrierea aurului naţional

Liderul judeţean al Pro România Suceava, deputatul Ioan Cătălin Nechifor, susţine că, pe lângă faptul că repatrierea aurului este o măsură populistă, miza acesteia sunt milioanele pe care le va câştiga firma de transport.

„Interesul este ca Liviu Dragnea să ajungă preşedinte (n.r.-al României). Dragnea trage la Preşedinţie şi pentru asta face tot ceea ce face. Numai populism (…) E o prostie să aduci aurul acasă (…) Avem idee cât ne costă să aducem aurul acasă? Şi-a pus cineva întrebarea cât costă să aduci aurul acasă? (…) Nu-l duci cu Atlassib-ul sau cu altă firmă de transport, nu-l duci cu punga de rafie, nu-l pui la cală la avion, nu-l legi sub mieluşel, cum a trecut Hayssam. Aurul îl aduci acasă pe multe milioane. Eu acolo m-aş duce, acolo aş săpa, să văd ce firmă e în România abilitată să care aurul. Şi vă spun eu că, dacă o căutăm, o vedem că e în legătură cu Vâlcov, cu Dragnea şi cu ăilalţi. Deal-ul ăsta e. Că e la Londra sau la Bucureşti aurul, vă spun eu că, dacă lor li se pare mai profitabil, îl duc şi înapoi. Deci îl aduc şi îl duc”, a spus Nechifor, potrivit Agerpres.

Nechifor crede că tot ce face Liviu Dragnea e doar populism, pentru a ajunge preşedintele României şi a scăpa de problemele penale.

„Populismul lui Dragnea este foarte clar (…) Tot ce face Dragnea face doar cu scopul de a fi ales preşedinte, de a-şi muta toate problemele lui personale cinci ani de atunci încolo, când vor fi deja prescrise”, a mai spus Nechifor.

Senatul a adoptat la începutul acestei luni proiectul de lege prin care Banca Naţională a României este obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur ţinută în Londra, la Banca Angliei, iniţiat de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, şi de senatorul PSD Şerban Nicolae.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite