Primăriile pot lua vouchere de 15.000 euro pentru a instala Wi-Fi gratuit în spaţii publice

Primăriile pot lua vouchere de 15.000 euro pentru a instala Wi-Fi gratuit în spaţii publice

Municipalităţile şi administraţiile locale din România pot să acceseze, începând de joi, 19 septembrie, voucherele oferite de către Comisia Europeană, în valoare de 15.000 euro, pentru a susţine instalarea echipamentelor Wi-Fi în spaţii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procedura de înregistrare este posibilă în perioada 19 septembrie, începând cu ora 14:00 (ora României) şi se încheie pe 20 septembrie, ora 18:00 (ora României).

Înscrierile pentru a obţine voucherul sunt posibile pe website-ul proiectului WiFi4U, la adresa https://wifi4eu.ec.europa.eu/#/beneficiary-landing.

Cine poate aplica?

Cuponul valoric, oferit prin iniţiativa WIFI4U a Comisiei Europene va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spaţii publice de pe teritoriul municipalităţii unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită. Entităţile eligible sunt instituţii publice, companiile private nefiind selectate. Lista instituţiilor eligibile este disponibilă pe website-ul proiectului.

ONU: digitalizarea şi urbanizarea, trenduri la nivel global

Conform unui raport ONU, până în anul 2050 aproximativ 70% din populaţia globală va fi concentrată în centre urbane, comparativ cu 54% în 2014 sau 30% în 1950. Distribuirea populaţiei în zone urbane, precum şi utilizarea din ce în ce mai mare a tehnologiei informaţiilor, face tranziţia către digitalizare cu atât mai importantă.

Uniunea Europeană  va finanţa echipamentele şi costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar entitatea publică locală va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) şi întreţinerea echipamentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: