Primarii ţin România în Evul Mediu. Niciun edil nu vrea să pună fotovoltaice pe banii Guvernului în locuinţele fără curent electric

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singura sursă de lumină din casa acestei familii este flacăra lumânării

Niciun primar în „ograda“ căruia se află locuinţe care nu au curent electric şi pentru care Guvernul a alocat bani pentru instalarea de panouri fotovoltaice nu şi-a dat interesul să îşi ajute cetăţenii.

Începând din 10 aprilie, primarii pot cere pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua electrică câte 25.000 de lei pentru a cumpăra şi instala sisteme fotovoltaice. Peste 9.000 de gospodării ar putea putea fi finanţate.

AFM a publicat deja lista primăriilor care pot depune cereri de finanţare, cu numărul de gospodării şi sumele alocate acestora.

De aici, primăriile trebuiau să se ocupe de obţinerea banilor. Fiecare primărie putea depune cerere de finanţare pentru o parte sau pentru toate gospodăriile cuprinse în listă.

Cu toate acestea, interesul a fost zero printre primari. E-nergia.ro a trimis la Autoritatea Fondului pentru Mediu o solicitare în care a cerut instituţiei să raporteze câţi primari au depus solicitări pentru acest program, şi câte. Răspunsul este halucinant: Niciunul.

„Până la data prezentei, în cadrul «Programului Sisteme fotovoltaice pentru gospodării izolate» nu au fost depuse cereri de finanţare. Menţionăm că sesiunea de depunere a proiectelor este deschisă până la data de 10.07.2019”, se arată în răspunsul primit de la AFM în data de 21 mai, semnat de preşedintele AFM, Cornel Brezuică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite