Prima ţară din Europa care introduce venitul de bază universal

Prima ţară din Europa care introduce venitul de bază universal

Spania se luptă din greu cu pandemia FOTO EPA-EFE / Susanna Saez

Spania vrea să introducă un venit de bază universal „cât de curând posibil”, pentru a diminua impactul economic negativ al epidemiei de coronavirus, scriu Bloomberg şi Forbes.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Economiei Nadia Calvino a declarat că „munca este dificilă şi pe multe fronturi în acest moment, dar ministerul lucrează în mod decisiv la asta [introducerea unui venit de bază universal] şi o va face cât de curând posibil”.

Ministrul Securităţii Sociale Jose Luis Escriva coordonează proiectul, iar accentul va fi pus pe asistarea familiilor, a declarat Calvino.

Ambiţia mai largă a guvernului spaniol este însă ca venitul de bază universal să devină un instrument „care rămâne permanent, care devine un instrument structural, un instrument permanent, a spus Calvino.

Spania este a doua cea mai lovită ţară de pandemie din lume, cu peste 135.000 de cazuri diagnosticate şi peste 13.000 de morţi.

Guvernul a declarat stare de urgenţă, iar ţara a intrat a carantină şi economia stagnează. Guvernu la anunţat un pachet de politici pentru a ajuta lucrătorii individuali şi companiile, în special cele mici şi mijlocii. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: