Prima ţară din Europa care introduce venitul de bază universal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania vrea să introducă un venit de bază universal „cât de curând posibil”, pentru a diminua impactul economic negativ al epidemiei de coronavirus, scriu Bloomberg şi Forbes.

Ministrul Economiei Nadia Calvino a declarat că „munca este dificilă şi pe multe fronturi în acest moment, dar ministerul lucrează în mod decisiv la asta [introducerea unui venit de bază universal] şi o va face cât de curând posibil”.

Ministrul Securităţii Sociale Jose Luis Escriva coordonează proiectul, iar accentul va fi pus pe asistarea familiilor, a declarat Calvino.

Ambiţia mai largă a guvernului spaniol este însă ca venitul de bază universal să devină un instrument „care rămâne permanent, care devine un instrument structural, un instrument permanent, a spus Calvino.

Spania este a doua cea mai lovită ţară de pandemie din lume, cu peste 135.000 de cazuri diagnosticate şi peste 13.000 de morţi.

Guvernul a declarat stare de urgenţă, iar ţara a intrat a carantină şi economia stagnează. Guvernu la anunţat un pachet de politici pentru a ajuta lucrătorii individuali şi companiile, în special cele mici şi mijlocii. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite