Prima fabrică românească de cămăşi a început să producă echipamente medicale. Susţinem cu produse româneşti la preţuri juste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1949Târnava din Sighişoara, prima fabrică românească de bluze şi cămăşi, a început producţia de echipamente medicale.

Cu o capacitate de producţie lunară de 40.000-45.000 de articole medicale de unică folosinţă, fabrica va produce măşti şi halate, dar şi articole auxiliare cum sunt cearşafurile pentru spitale.

Echipamentele medicale sunt realizate din ţesături speciale certificate Oeko-tex şi au standardul ISO 9001:2015 şi sunt achiziţionate din România şi Germania.

La sfârşitul acestei săptămâni 1949Târnava va finaliza prima serie de combinezoane medicale, capacitatea de producţie pentru acestea fiind de aproximativ 2000 de bucăţi pe zi.

„Veniturile fabricii noastre erau asigurate de producţia articolelor de modă şi de uniforme. În două săpămâni însă a trebui să ne adaptăm, am găsit furnizori de materii prime şi am dat drumul la producţia de echipamente medicale, ca să ne putem ţine angajaţii şi să asigurăm continuitatea business-ului, dar în acelaşi timp să susţinem instituţiile medicale cu produse româneşti la preţuri juste”, declară Cristina Hâncu, director general 1949Târnava.

„Noi suntem o afacere românească 100%, fabrica Târnava România funcţionează din anul 1949. Pentru această perioadă, ne-am descurcat singuri, ne-am reorganizat, ne-am găsit furnizori, însă avem nevoie ca Statul să ne ajute cu achiziţii centralizate şi transparente pentru articolele medicale, ca să avem acces la piaţa de desfacere locală”, explică Cristina Hâncu.

În acest moment fabrica 1949Târnava are 121 de angajaţi şi a terminat anul 2019 cu o cifră de afaceri de aproximativ 4.500.000 lei. Pentru articole vestimentare de modă, în funcţie de gradul de complexitate, 1949Târnava are o capacitate de producţie de 20.000-30.000 articole lunar.

Târnava Sighişoara sau „1949Tarnava”, aşa cum este cunoscut brandul la târgurile internaţionale, este una dintre primele fabrici din România care a produs cămăşi pentru bărbaţi.

Fabrica a pornit ca o cooperativa meşteşugărească, devenind companie de stat în 1962, iar în anul 1997 a devenit o companie privată având capital exclusiv românesc.

La nivel internaţional, 1949Tarnava a asigurat producţia pentru branduri de referinţă, între care - Maison Labiche, MaxMara, Marella, Luisa Cerano, Maison Kitsune, Maison Margiela, Paper London, Wappen etc.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite