Prima agenţie de turism din România îngenuncheată de pandemie. Peste 500 de turişti au pierdut 50% din avansul pentru vacanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agetur FOTO Facebook
Agetur FOTO Facebook

O agenţie de turism românească a intrat în insolvenţă din cauza pandemiei de coronavirus, iar peste 500 de turişti care plătiseră avansul pentru vacanţe vor mai primi doar jumătate din bani, scrie profit.ro.

Insolvenţa Agetur, avizată de instanţă, a fost declanşată la cererea companiei. Administrator judiciar provizoriu a fost desemnat CAPI Ţigănuş Anton & Ţigănuş Radu, potrivit profit.ro.

Agetur a primit avansuri de la clienţi în cuantum total de 360.000 de euro şi 400.000 de lei. „Este vorba de 520 de clienţi păgubiţi”, a precizat administratorul judiciar, potrivit sursei citate. Clienţii vor fi despăgubiţi prin poliţa de asigurare de risc de insolvenţă, care va acoperi parţial sumele plătite, dar Ţigănuş explică faptul că vor primi, astfel, doar jumătate din bani.

Datoriile către furnizori ale Agetur cumulează la rândul lor 1,5 milioane de lei, dar, în total, conform balanţei, pasivul se ridică la 10 milioane de lei.

Anton Ţigănuş a declarat pentru profit.ro că agenţia este victima colapsului din turism generat de pandemie.

„Zborurile şi plecările externe au fost suspendate pentru o perioadă de trei luni. Banii, primiţi ca avans de la turişti, au fost plătiţi către hotelurile din străinătate, pentru rezervări externe, iar guvernanţii nu au susţinut în niciun fel această activitate economică”, a spus Ţigănuş.

Agetur este una dintre cele mai vechi agenţii de turism româneşti, înfiinţată în 1990 şi cu afaceri, anul trecut, de 12 milioane de lei. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite