Preţurile la producătorii din industrie au crescut uşor în decembrie, ritmul anual de creştere a scăzut la 3,7%

Preţurile la producătorii din industrie au crescut uşor în decembrie, ritmul anual de creştere a scăzut la 3,7%

Preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,2% în decembrie comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a scăzut la 3,7%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ştiri pe aceeaşi temă

În noiembrie, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,5% comparativ cu luna precedentă, iar rata anuală a avansat la 4,4%.

În decembrie, cea mai mare creştere a preţurilor, faţă de luna anterioară, s-a înregistrat în industria metalurgică (+5,9%).

Cea mai mare scădere a preţurilor, în decembrie faţă de noiembrie, a fost în activităţi de servicii anexe extracţiei (-2,5%).

Pe marile grupe industriale, cel mai mare avans, faţă de luna anterioară, s-a înregistrat în industria bunurilor intermediare (+1,4%).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: