Preţurile petrolului au crescut, temporar, la peste 115 dolari pe baril, atingând maximele ultimelor şapte săptămâni

Preţurile petrolului au crescut, temporar, la peste 115 dolari pe baril, atingând maximele ultimelor şapte săptămâni

FOTO Shutterstock

Preţurile petrolului au crescut, temporar marţi, la peste 115 dolari pe baril. Astfel s-au atins cele mai ridicate niveluri ale ultimelor şapte săptămâni, în timp ce UE face presiuni pentru interzicerea importurilor de petrol ruseşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Creşterea preţurilor petrolului a fost temporară. Preţurile au scăzut ulterior după ce Reuters a scris că administraţia Biden va autoriza compania petrolieră Chevron să negocieze cu guvernul Venezuelei, ridicând temporar interdicţia asupra unor astfel de discuţii, relatează news.ro. 

Preţul ţiţeiului Brent a scăzut cu 13 cenţi, până la 114,11 dolari pe bari. Preţul ţiţeiului West Texas Intermediate a scăzut cu 6 cenţi, până la 114.14 dolari pe baril, la finalul zilei.

Pe timpul zilei, preţul petrolului Brent a crescut până la 115.69 dolari pe baril, fiind cel mai ridicat nivel atins din 28 martie, în timp ce preţul petrolului West Texas Intermediate a crescut până la 115.56 dolari pe baril, fiind cel mai ridicat nivel din data de 24 martie. 

De la începutul invaziei Rusiei pe teritoriul Ucrainei preţul petrolului a crescut cu aproximativ 20%.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările