Preţul petrolului Brent a ajuns la 90 de dolari pe baril, pentru prima dată din 2014

Preţul petrolului Brent a ajuns la 90 de dolari pe baril, pentru prima dată din 2014

foto shutterstock

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au depăşit pragul de 90 de dolari, după o perioadă de aproape 6 ani. Indicatorul de referinţă pentru piaţa internaţională a petrolului îşi continuă redresarea după ce a avut o scădere foarte mare în perioada de început a pandemiei.

Atingerea pragului de 90 de dolari se datorează tensiunilor geopolitice ce au loc în estul Europei, între Rusia şi Ucraina, relatează news.ro.
De asemenea, preţul petrolului Brent a crescut şi datorită unei cereri mari pe piaţă, oferta fiind limitată în această perioadă. 

Şi contractele futures pentru ţiţeiul West Texas Intermediate au avut parte de o creştere de 2%, ajungând la 87.43 de dolari pe baril. Acesta este indicatorul de referinţă pentru piaţa americană. 

Preţul ar putea creşte considerabil dacă Rusia va invada Ucraina şi vor exista repercursiuni asupra acţiunilor acestora, conform declaraţiilor făcute de Rebecca Babin, de la CIBC Wealth. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările