Preţul aurului a înregistrat primul declin săptămânal de la începutul lunii iunie

Preţul aurului a înregistrat primul declin săptămânal de la începutul lunii iunie

Foto news.ro

Contractele futures pentru aur au încheiat tranzacţiile de vineri în scădere, după două zile consecutive de creştere, preţurile înregistrând primul declin săptămânal din ultimele 10 săptămâni, pe fondul aprecierii randamentelor titlurilor Trezoreriei americane, relatează MarketWatch.

Ştiri pe aceeaşi temă

Săptămâna a început cu aurul aflat la un nivel record, dar cotaţiile au fost trase în jos ulterior de mai mulţi factori, între care speranţele legate de un vaccin pentru Covid19 şi o creştere a randamentelor titlurilor de Trezoreriei americane, a spus Chris Gaffney, preşedinte pentru pieţe mondiale la TIAA Bank.

Randamentul obligaţiunilor Trezoreriei SUA pe termen de 10 ani a urcat joi la cel mai ridicat nivel din ultimele opt săptămâni, vineri atingând 0,593%, faţă de 0,562% vinerea trecută.

Aurul cu livrare în decembrie a scăzut vineri cu 20,6 dolari, respectiv cu aproape 1,1%, şi a încheiat tranzacţiile la 1.949,8 dolari uncia. Pe ansamblul săptămânii, preţul aurului a coborât cu circa 3,9%, potrivit datelor FactSet.

Marţi, contractele futures pentru aur au consemnat cel mai mare declin zilnic după 15 aprilie 2013.

”Dacă ar trebui folosit un cuvânt pentru a descrie evoluţia preţului aurului în această săptămână, cuvântul potrivit ar fi ‘nebunească’”, a declarat Lukman Otunuga, analist senior la firma FXTM.

El a mai spus că ”după marcarea accentuată a profiturilor la începutul săptămânii, metalul preţios a revenit la peste 1.950 dolari uncia”.

În opinia sa, investitorii vor continua să fie atraşi de metalul preţios din cauza tensiunilor dintre Statele Unite şi China, blocajul din SUA legat de măsurile de stimulare şi de lipsa de atractivitate a dolarului.

Între timp, preţul argintului cu livrare în septembrie a coborât cu 1,63 dolari, respectiv cu 5,9%, încheind tranzacţiile de vineri la 26,089 dolari, după o creştere de 6,7% în ziua anterioară. Preţul argintului a înregistrat o pierdere săptămânală de 5,3%.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările