Pregătiri pentru zile geroase: ELCEN va suplimenta producţia de agent termic pentru următoarea perioadă

Pregătiri pentru zile geroase: ELCEN va suplimenta producţia de agent termic pentru următoarea perioadă

ELCEN a pornit mai multe instalaţii necesare furnizării agentului termic în Capitală

Producătorul de energie termică din Capitală, Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) va va porni un nou bloc termoenergetic la CET Sud pentru a face faţă cererii de apă caldă şi căldură din zilele ce urmează, când va veni gerul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia ELCEN vine după ce sâmbătă a fost activat un nou grup şi la CET Vest se arată într-un comunicat al producătorului de energie termică.

„Ţinând cont de avertizările meteorologilor privind temperaturile extrem de scăzute din perioada următoare (-17 grade C,—18 grade C), ELCEN a obţinut introducerea pe piaţa de echilibrare a unei capacităţi suplimentare de producţie de energie termică în CET Sud, cu o capacitate suplimentară 120-140 Gcal/h”, se arată în comunicatul ELCEN.

Potrivit comunicatului Dispeceratul Energetic Naţional a solicitat pornirea ambelor grupuri de pe piaţa de echilibrare — Blocul nr. 2 CET Vest şi Blocul nr. 5 CET Sud. Celelalte capacităţi de producţie ale ELCEN pot asigura orice comandă RADET.

Chiar dacă la începutul iernii au existat mai multe tensiuni între ELCEN şi RADET, cele două companii au discuţii zilnice în cadrul Comandamentului de Iarnă astfel încât sistemul de încălzile să funcţioneze la parametrii normali.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările