Pregătiri pentru ger. Transgaz a majorat capacitatea de import gaze

Pregătiri pentru ger. Transgaz a majorat capacitatea de import gaze

Pericolul ca importurile de gaze să nu fie suficiente în cazul unei perioade geroase a fost înlăturat, după ce Transgaz a majorat de la 1 februarie capacitatea tehnică în punctul virtual Medieşul Aurit-Isaccea de la 62,4 GWh/zi la 203 GWh/zi, întreaga capacitate a conductei 1 de tranzit a gazelor ruseşti prin Dobrogea de pe fostul coridor transbalcanic, scrie profit.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, dacă până pe 31 ianuarie România, potrivit datelor Transgaz şi ENTSOG, putea importa doar aproximativ 166 GWh/zi, cu 30 GWh/zi sub necesarul de import în cazul unei vremi geroase, de la 1 februarie, potrivit noilor date Transgaz, România poate importa peste 307 GWh/zi: 203 GWh/zi prin Isaccea 1 (cu rezerva că include şi capacitate de tranzit), 77 GWh/zi prin Csanadpalota (pe graniţa cu Ungaria) şi 27 GWh/zi prin conducta Ruse-Giurgiu (pe graniţa cu Bulgaria).

Într-un răspuns adresat profit.ro referitor la capacităţile de import de pe conducta de tranzit 1 a fostului coridor transbalcanic, Transgaz confirmă noua capacitate din punctul Isaccea 1.

„Rezervarea de capacitate lunară zilnică pentru luna februarie 2020, în Pl lsaccea 1/Orlovka 1, pe direcţia intrare Ucraina-România, se va face pe platforma GMOIS, în punctul virtual VPM05 Medieşu Aurit - lsaccea, atât în scopul importului în România, cât şi în scopul transportului pe direcţia Ucraina-România-Bulgaria. Conform celor de mai sus, capacitatea punctului de interconectare lsaccea 1/Orlovka 1 este liber alocabilă şi se acordă după principiul primul venit-primul servit, în punctul VPM05 Medieşu Aurit - lsaccea (la nivelul de 203.112,506178 MWh/zi) atât în scopul importului în România, cât şi în scopul transportului pe direcţia Ucraina-România-Bulgaria”, precizează Transgaz.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările