Potera fiscală a găsit 11 bogătaşi cu diferenţe mari între veniturile reale şi cele declarate

Potera fiscală a găsit 11 bogătaşi cu diferenţe mari între veniturile reale şi cele declarate

ANAF are în vizor 400 de persoane cu averi mari

Fiscul a declanşat 30 de verificări fiscale prealabile în cazul unor persoane fizice cu averi mari şi a descoperit „diferenţe semnificative“ între veniturile declarate şi cele estimate în cazul a 11 persoane, a anunţat instituţia, într-un comunicat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) are în vedere 400 de persoane cu averi mari.
 
Potrivit comunicatului, în cadrul celor 30 de verificări fiscale prealabile au fost solictate o serie de informaţii terţilor, precum rulajele conturilor bancare, informaţii de la instituţii care gestionează registre de evidenţă a imobilelor şi bunurilor mobile – terenuri, clădiri, autovehicule, nave, aeronave – datele de la oficiile registrului comerţului, organe fiscale teritoriale, documente ale companiilor deţinute de persoanele verificate, informaţii de la autorităţi fiscale din străinătate etc., în vederea identificării veniturilor obţinute de persoanele verificate şi a comparării acestora cu veniturile declarate.
 
„Dintre cele 30 de verificări fiscale prealabile, în cazul a 11 persoane fizice pentru care s-a constatat existenţa unei diferenţe semnificative între veniturile estimate pe baza situaţiei fiscale personale determinate cu ocazia verificărilor şi veniturile declarate ale acestora, au fost emise avize de verificare fiscală, persoanele în cauză fiind solicitate să furnizeze documente justificative (inclusiv declaraţia de patrimoniu şi venituri) sau clarificări relevante la sediul Direcţiei Verificări Fiscale. Aceste verificări se află în curs de desfăşurare“, se arată în comunicatul ANAF.
 
Selectarea celor 30 de persoane pentru verificări a fost realizată pe baza analizelor de risc, asupra elementelor patrimoniale, fluxurilor de trezorerie şi cheltuielilor persoanelor care alcătuiesc grupul de 400 de persoane cu averi mari.
 
Veniturile realizate în străinătate şi declarate de către persoanele fizice cu averi mari au crescut de şapte ori în anul 2014 faţă de 2013, urcând de la 18,2 milioane de lei la 144,2 milioane de lei, potrivit unui comunicat al Fiscului.
 
Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: