Ponta susţine iniţiativa lui Tăriceanu privind „impozitul special“ pentru hoteluri şi restaurante

Ponta susţine iniţiativa lui Tăriceanu privind „impozitul special“ pentru hoteluri şi restaurante

"Impozitul apecial" gândit de către Tăriceanu şi susţinut de Ponta nu este altceva decât impozitul forfetar, propus întâi de Maria Grapini în anul 2013, pe când era în funcţia de ministru pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism      FOTO Mediafax

Proiectul de lege privind „impozitul special“ care vizează mediul de afaceri, întreprinderile mici şi mijlocii, sectorul hotelier şi restaurantele urmează să ajungă la Camera Deputaţilor pentru a fi discutat, a anunţat, luni, premierul Victor Ponta, iniţiativa fiind lansată de ALDE.

„Impozitul special se numeşte proiectul de lege, este întocmit de parlamentari, domnul Teodorovici şi cu domnul Tudose au participat la elaborare şi astăzi (luni - n.r.) cred că se depune la Camera Deputaţilor, noi dăm aviz pozitiv“, a declarat premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu liderii ALDE.
 
Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, a declarat că în domeniul hotelier şi cel al restaurantelor este nevoie de „o gestiune simplificată şi de o posibilitate mărită a Fiscului ca să urmărească modul de încasare a impozitelor“.
 
„Eu am mai vorbit despre acest tip de impozit pe care l-am mai discutat în cadrul întâlnirilor pe care le-am organizat cu mediul de afaceri, întreprinderi mici şi mijlocii, în special, în sectorul hoteluri şi restaurante unde este nevoie de o gestiune simplificată şi de o posibilitate mărită a Fiscului ca să urmărească modul de încasare a impozitelor, plecam de la o premisă, hai să spunem, de business foarte sănătoasă“, a arătat Tăriceanu.
 
El a adăugat că acest lucru va ajuta, în primul rând întreprinzătorii, dar şi Fiscul, cu această ocazie transmiţând şi un mesaj mediului de afaceri.
„Suntem în momentul de faţă, probabil, ţara cu cel mai scăzut nivel de fiscalitate, ca atare, toleranţa faţă de evaziunea fiscală va fi zero. Nu spun că va dispărea evaziunea fiscală, dar eu spun de toleranţa Administraţiei şi autorităţilor, adică dacă avem aceste niveluri de fiscalitate, că e vorba de TVA, că e vorba de impozite, că găsim toate modalităţile de a fi foarte deschişi către mediul de afaceri, atunci şi mediul de afaceri trebuie să răspundă pe măsură“, a declarat Tăriceanu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările