Ponta: Pro România susţine creşterea pensiilor, dar va vota Legea propusă de Guvern doar dacă măririle intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat sâmbătă că partidul său va vota Legea pensiilor propusă de Guvern doar dacă măririle propuse intră în vigoare de la 1 ianuarie 2019, urmând să depună un amendament în acest sens.

„Pro România va susţine creşterea pensiilor, dar  vom vota Legea propusă de Guvern doar dacă intră în vigoare măririle de la 1 ianuarie 2019. Altfel, promisiunile făcute de politicieni pe la televizor cu 2021 dacă îi votăm iar pe ei înseamnă că sunt doar minciuni”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a precizat: „În 2012 am promis că vom da înapoi pensiile tăiate de Băsescu - în prima şedinţă a Guvernului Ponta am adoptat prin ordonanţă de urgenţă reîntregirea pensiilor şi aceasta a intrat imediat în vigoare! Fiind vorba de milioane de oameni şi de noi ceilalţi, care avem părinţi pensionari, nu putem accepta ideea că aceştia sunt păcăliţi cu mariri ipotetice din 2021 ... dacă votează în 2020 pe cine trebuie!”.

Într-o emisiune la România TV, tot sâmbătă, Ponta a spus că dacă nu vor fi bani să se majoreze pensiile din 2019, atunci nu vor fi mai mulţi bani în anii următori. „Dacă nu poţi în 2018 să măreşti pensiile şi spui că nu ai bani, atunci cu siguranţă nu o să ai în 2020, 2021. (...) Eu voi fi întotdeauna de acord cu ideea că pensiile trebuie crescute. (...) Eu vreau să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019”, a menţionat el.

„Vom face un amendament”, a mai spus Ponta.           

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite