Ponta: Cât sunt eu prim-ministru, nu se revine la TVA de 24% la pâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că, atât timp cât va fi el prim-ministru, nu se va reveni la TVA de 24% la produse de panificaţie, revenire care este posibilă doar dacă preşedintele Traian Băsescu va ocupa funcţia de premier, pentru că acesta „taie salariile şi pensiile şi creşte TVA“.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă intenţionează ca, anul viitor, TVA la produsele de panificaţie să revină la cota de 24% şi a răspuns că, în timpul mandatului său, nu se va întâmpla aşa ceva. „Cât sunt eu prim-ministru, nu se revine. Poate vine domnul Băsescu prim-ministru, că se ştie, el când vine prim-ministru taie salariile şi pensiile şi creşte TVA“, a spus Victor Ponta.

Totodată, premierul a negat faptul că introducerea accizei la carburanţi a fost cauzată şi de nevoia de găsirea unor resurse bugetare noi după reducerea TVA pe lanţul de panificaţie.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii fiind compensat prin creşterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool şi introducerea de accize la bunuri de lux.

Premierul a precizat în repetate rânduri că sunt aşteptate cifrele pe primul semestru privind încasările din TVA la pâine înainte să fie decisă o reducere a TVA şi la alte produse, precum carne sau legume-fructe.


Mai puteţi citi: 

Liberalul Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Depuţaţilor, pune presiune pe Guvern pentru reducerea TVA la 9% pentru carne. Acesta spune că reducerea TVA la pâine a adus rezultate bune la bugetul de stat şi ar trebui să se aplice şi la alte produse de bază.

Programul Guvernului Ponta III: impozit diferenţiat, CAS şi TVA reduse dacă e posibil, sistem de pensii bazat pe conturi individuale, facilităţi pentru firme. Guvernul a aprobat, miercuri seară, programul politic care actualizează programul de guvernare, documentul fiind transmis Parlamentului joi dimineaţă. Multe dintre prevederile prevăzute în actualul program se regăseau şi în vechiul program de guvernare. „Adevărul“ vă prezintă care sunt modificările apărute în planurile Cabinetului Ponta III de a guverna în următorii trei ani.

Traian Băsescu, la cumpărături: Pâinea nu s-a ieftinit după reducerea TVA. Preşedintele Traian Băsescu a ieşit în weekend din casă pentru o sesiune de cumpărături. Şeful statului a remarcat că preţul pâinii nu s-a ieftinit după scăderea TVA, dar a fost plăcut surprins că a putut cumpăra mere româneşti.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite