Ponta le dă peste nas greviştilor de la Finanţe: „Când va fi mai multă responsabilitate şi mai puţină birocraţie, vor fi şi salarii mai mari“

Ponta le dă peste nas greviştilor de la Finanţe: „Când va fi mai multă 
responsabilitate şi mai puţină birocraţie, vor fi şi salarii mai mari“

Victor Ponta nu vrea să audă de măriri de salarii la funcţionarii din Finanţe

„Aud în fiecare zi doar cereri de măriri de salarii, dar n-aud că se întâmplă ceva în acele autorităţi publice centrale sau locale, să fie mai puţină birocraţie şi mai multă responsabilitate (...) Salarii mai mari o să fie când va fi mai multă competenţă şi mai multă responsabilitate“, a spus premierul Victor Ponta, în deschiderea şedinţei de Guvern. El le-a răspuns astfel greviştilor din administraţiile financiare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul a precizat că acesta este „un mesaj foarte clar pentru toată lumea, şi pentru Ministerul de Finanţe, şi pentru autorităţile locale, salarii mai mari vor fi când vine competenţă şi responsabilitate mai multă“.

„Poate reluăm bătălia cu birocraţia şi cu plimbatul hârtiilor şi cu aruncatul responsabilităţii“, a punctat Victor Ponta.

Reamintim că, în această dimineaţă, câteva mii de angajaţi de la direcţiile de Finanţe din ţară şi din administraţia locală au oprit lucrul, cerând majorarea salariilor şi reclamând că salariile celor din Ministerul de Finanţe şi ANAF au crescut printr-o Ordonanţă a Guvernului adoptată „pe ascuns“.

Alianţa Sindicatelor Sed Lex a anunţat că angajaţii din instituţiile fiscale, din primării şi din alte unităţi din administraţia locală au declanşat un protest spontan pe termen nelimitat, cerând creşteri salariele similare celor acordate în învăţământ şi sănătate.

"Schimbăm guverne, schimbăm primari, ei sunt tot acolo"

Şeful Executivului a mai spus că vom avea din nou "nenorociri" dacă lucruile nu se schimbă în administraţie.

"Pe de-o parte avem iresponsabililate şi chiar lăcomie din partea celor care desfăşoară activităţi comerciale în care sunt implicaţi foarte mulţi oameni, pe de altă parte măsuri dure nu putem să le lăsăm doar la autorităţile locale pentru că nu au capacitatea de a implementa măsuri atât de dure şi combinaţia de iresponsabilitate şi lăcomie din partea celor care au asemenea activităţi comerciale, lipsa de capacitate instituţională a autorităţilor locale şi birocraţia, cea pe care o ştiţi foarte bine şi pe care o reproşez dumneavoastră miniştrilor pentru că aveţi mii de funcţionari care sunt de 5 ani, de 10 ani, de 20 de ani în ministere, în primării care plimbă hârtii şi când apar necazuri schimbăm guverne, schimbăm miniştri, schimbăm primari, dar de fapt ei rămân tot acolo şi fac tot ce au făcut până acum şi o să avem iarăşi nenorociri şi degeaba am câştigat bătălia cu economia că bătălia cu birocraţia nu am câştigat-o şi ştiţi foarte bine acest lucru", a spus Victor Ponta.

Ce vor greviştii

Potrivit reprezentanţilor Sed Lex, acţiunile de protest au fost declanşate spontan şi durata acestora nu poate fi precizată, angajaţii din administraţie publică reclamând faptul că lor nu le-au fost acordate creşteri salariale, în condiţiile în care în acest domeniu media salarizării este de aproximativ 1.350 de lei net.

”Din cauza modului defectuos în care este gestionată politica salarială din România, creând discriminări între categorii sociale ş chiar între angajaţii din cadrul administraţiei publice (vezi creşterile salariale acordate în învăţământ şi sănătate, precum şi angajaţilor din cadrul structurilor centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF), salariaţii din domeniul Fiscului, din primării şi din alte instituţii din administraţia publică centrală şi locală au declanăat au declanşat acţiuni spontane la nivel naţional, solicitând în mod expres acordarea de creşteri salariale”, spun liderii Sed Lex, într-un comunicat de presă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările