Ponta merge în Republica Moldova, unde va inaugura lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni

Ponta merge în Republica Moldova, unde va inaugura lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni

Premierul Victor Ponta va fi însoţit la Ungheni de Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor

Premierul Victor Ponta se va afla luni şi marţi cu o delegaţie de demnitari la Ungheni, în Republica Moldova, pentru a inaugura lucrările la gazoductul Iaşi-Ungheni, un proiect a cărui valoare este de 26,49 milioane de euro. Odată cu finalizarea conductei, România va putea pune capăt monopolului pe care compania de stat rusească gazprom o are în Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Moldova consumă anual 0,9 miliarde de metri cubi de gaz, pe care îl importă prin Ucraina, de la gigantul rus Gazprom. România consumă anual 14 miliarde de metri cubi de gaz, cea mai mare parte (80%) produs local, de companii precum OMV Petrom sau Romgaz, potrivit „Ziarului Financiar“.
 
Construcţia conductei va dura un an jumate şi este finanţată în proporţie de 26% din bani europeni nerambursabili. Proiectul solicitat de Chişinău, potrivit unor declaraţii recente ale preşedintelui României Traian Băsescu, face parte dintr-o serie de acţiuni prin care România caută conectarea conductelor de gaze locale cu cele ale statelor vecine.
 
Pe parcursul vizitei la Ungheni, Ponta va participa şi la „Forumul Euroregiunii Siret-Prut-Nistru“, unde va veni şi comisarului european pentru energie, Gunter Oettinger. Euroregiunea Siret-Prut-Nistru cuprinde judeţele româneşti Iaşi şi Vaslui, alături de 23 de raioane din Republica Moldova.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările