Ponta explică de ce a intrat Tudorel Toader în dizgraţia lui Dragnea: Nu a fost de acord cu OUG care înfiinţează Fondul Suveran DOCUMENT

Ponta explică de ce a intrat Tudorel Toader în dizgraţia lui Dragnea: Nu a fost de acord cu OUG care înfiinţează Fondul Suveran DOCUMENT

Fostul premier Victor Ponta a publicat miercuri un document al Ministerului Justiţiei, semnat de ministrul Tudorel Toader, care critică OUG privind înfiinţarea Fondului Suveran.


În scrisoarea remisă ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, ministrul Tudorel Toader, subliniază neregulile legate de includerea Loteriei Române şi a Imprimeriei Naţionale în Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pe care Guvernul Dăncilă vrea să-l creeze. 
 
Potrivit Ministerului Justiţiei, una dintre prevederi ar putea conduce la lipsa de control din partea statului asupra unor companii de interes strategic. Practic, ar putea duce la o privatizare indirectă a celor două companii naţionale, deţinute în prezent de stat, prin Ministerul Finanţelor.
 
„Am fost 4 ani Prim Ministru şi nu am adoptat NICIODATĂ un act normativ cu care Ministerul Justiţiei să nu fie de acord-pentru că asta înseamnă STAT DE DREPT ( ai dreptul să iei decizii politice şi administrative dar nu ai voie să încalci Constituţia şi legile ţării doar pentru că eşti la Putere!!!) . 
  
 Deci “bolnavul” Liviu Dragnea e foarte supărat că Toader Tudorel nu dă ordonanţe de urgenţă care să îl scape de dosarul de la ÎCCJ / pensionează judecători că să câştige timp / pune CCR să îi schimbe completul de judectatori/ îl apucă “boala” fix în ziua în care trebuie să meargă să îi convingă pe judecători că este nevinovat / acum găseşte tot felul de şmecherii de procedura că să se rejudece procesul!   ”, scrie Ponta.

„Întrebarea oricărui om normal este clară: dragă Liviu, dacă eşti nevinovat de ce fugi de judecată, nu vrei să te achite judecătorii şi să arăţi că ai fost o victimă ( aşa că Ponta, Tăriceanu , Greblă, Rusanu sau Tiberiu Nitu)? De ce trebuie să schimbăm legi, judecători şi proceduri doar că să nu te judeci tu şi să se decidă dacă eşti vinovat sau nu? De ce tu eşti altfel decât oamenii obişnuiţi-dar şi decât oamenii politici (îţi menţionez din nou Ponta şi Tăriceanu că ştiu ce tare “ii iubesti” pe amândoi) 
  
 2. D&D ( Dragnea şi Darius) nu se mulţumesc să scape de închisoare cu ce au strâns până acum / vor să dea şi “marea lovitură” şi să vândă Hidroelectrica, portul Constanţa, Aeroportul Otopeni şi ce mai prind în Fondul Jafului Suveran: problemă cu Toader Tudorel e că acesta e suficient de inteligent ( spre deosebire de Teodorovici) şi nu vrea să semneze ceva ce îl va duce 100 de ani în închisoare / aşa că le dă observaţii! 
  
Nu ştiu ce este mai important pt Dragnea acum: să scape de proces sau să se ţină de ce a promis în 2016 în afară ţării şi să vândă companiile de stat pe preţuri egale cu ale Hotelului Turris din Turnu Măgurele ? Probabil amândouă. La amândouă mai are un singur obstacol - Toader Tudorel, faţă de care va folosi metodele sale clasice : coruperea, şantajul sau eliminarea!”, scrie Ponta.
 
Redăm integral documentul postat de Victor Ponta pe pagina sa de Facebook
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: