Ponta: „Noua Lege a pensiilor este o minciună ordinară spusă de Dragnea şi Dăncilă“

Ponta: „Noua Lege a pensiilor este o minciună ordinară spusă de Dragnea şi Dăncilă“

Liderul ProRomânia Victor Ponta susţine că noua lege a pensiile conţine promisiuni pentru perioada de alegeri şi nu au nicio garanţie pentru viitor şi spune că, dacă Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă şi Lia Olguţa Vasilescu îi mint pe oameni spunând „dacă ne votaţi o să primiţi pensiile mărite în 2021/2022”, ştiind că nu vor fi bani, atunci acesta „este cea mai ticăloasă manipulare pe care au comis-o vreodată”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ponta transmite că ProRomânia va susţine întotdeauna creşterea pensiilor, însă vrea ca această mărire „să fie reală şi sustenabilă în timp, nu o minciună ordinară prin care Dragnea şi Dăncilă să îi mintă pe pensionari şi să le fure voturile în 2020”.

„Noi însă am constatat că propunerile făcute de Guvern conţin promisiuni pentru perioada de alegeri (toamna 2019 şi 2020) şi nu au nicio garanţie pentru viitor. Dacă impactul final va fi de peste 80 miliarde de lei anual este obligatoriu că Guvernul să prezinte sursele din care aceste pensii vor fi plătite şi după alegeri. Să nu uităm că deja în 2018 Guvernul se împrumută cu peste 5 miliarde de euro, că Dragnea va fura companiile de stat prin Fondul Suveran şi că nu vom avea taxe şi impozite din exploatarea gazelor din Marea Neagră pentru că Dragnea vrea să ajute firmele din Ungaria împotriva intereselor României!”, a scris Ponta, pe Facebook.

El a precizat că deputaţii ProRomânia vor depune un amendament la proiectul Guvernului prin care mărirea punctului de pensie să fie aplicată de la 1 ianuarie 2019. „Dacă există resurse la buget atunci această mărire este utilă şi sustenabilă şi o votăm. Dacă Guvernul refuză pe motiv că nu au bani înseamnă că tot proiectul este o uriaşă păcăleală”, a spus el.

„În perioada 2012-2015 Guvernul Ponta a refăcut pensiile tăiate şi a mărit anual aceste pensii cu un procent rezonabil şi pentru care am avut mereu banii puşi în Buget. Dacă Dragnea, Dăncilă şi Olguţa Vasilescu îi mint pe oameni spunând „dacă ne votaţi o să primiţi pensiile mărite în 2021/2022” ştiind că nu vor fi bani atunci acesta este cea mai ticăloasă manipulare pe care au comis-o vreodată!”, a conchis liderul ProRomânia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: