Ponta l-a numit pe Gelu Ştefan Diaconu la şefia Fiscului

Ponta l-a numit pe Gelu Ştefan Diaconu la şefia Fiscului

PNL a insistat ca Diaconu (prim-plan) să fie numit la şefia ANAF FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta l-a numit  la conducerea ANAF pe Gelu Ştefan Diaconu, secretar de stat în Ministerul Economiei, susţinut de PNL.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Premierul Victor Ponta a semnat decizile prin care Şerban Pop este retras din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), iar postul este preluat de către Gelu Ştefan Diaconu, potrivit Mediafax.


El a adăugat că a cerut informaţii de la toate structurile statului privind situaţia juridică a acestuia şi că răspunsul a fost că dosarul acestuia a fost închis cu neînceperea urmăririi penale şi că nu a ajuns niciodată în instanţă.

Diaconu este un fin al liberalului Dan Radu Ruşanu, numit recent la conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Ministerul de Finanţe este condus de un alt fin al lui Ruşanu, Daniel Chiţoiu.

Şerban Pop, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a fost anunţat zilele trecute de premierul Victor Ponta că va fi retras din funcţie.

Daniel Chiţoiu a mai colaborat cu Diaconu şi anul trecut. El l-a adus anul trecut în Ministerul Economiei iar în timpul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, când Chiţoiu a fost preşedinte interimar al PNL, Gelu Diaconu a preluat o parte din atribuţiile de ministru.

În 2005 premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, l-a numit pe Diaconu în funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale a Vămilor, pe care a deţinut-o până în 2009. Daniel Chiţoiou a ocupat şi el portofoliul de şef al ANAF între 2007 şi 2009.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările