Ponta: În decembrie, am vrut să reducem TVA la produsele bio, dar a fost o campanie de presă idioată

Ponta: În decembrie, am vrut să reducem TVA la produsele bio, dar a fost o campanie de presă idioată

Premierul Victor Ponta spune că Guvernul a renunţat, în decembrie, să reducă TVA la produse bio şi tradiţionale în urma unei campanii de presă „idioate“ FOTO Mediafax

Guvernul a renunţat, în decembrie, să reducă TVA la produse bio şi tradiţionale în urma unei campanii de presă „idioate“, a declarat premierul Victor Ponta, la Consiliul Naţional al PSD, care a arătat că va insista ca, în noul Cod Fiscal, aceste produsele să aibă TVA redusă, precum la alimentele de bază.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În decembrie, când am făcut bugetul şi era un impact foarte mic, am vrut să reducem TVA pentru produsele bio şi cele tradiţionale. A fost o campanie de presă idioată şi noi, în loc să ne vedem de treabă, am zis «lasă, că le reducem când le reducem pe toate». Deci, îmi cer scuze! Data viitoare nu mă mai iau după tot felul de campanii de acest gen. Eu cred că produsele tradiţionale, pe de-o parte, şi cele bio, pe de altă parte, reprezintă nişte branduri de ţară şi impactul pentru buget oricum e foarte mic, nu vorbim de cât vorbim în general la celelalte produse. Am vrut să îmi cer scuze, să ştiţi că mi-a părut rău după aia, că ne-am uitat la televizor în loc să ne uităm la interesul României“, a spus Ponta.
 
Proiectul actualizat al Codului Fiscal, datat 13 martie, relevă că lista produselor pentru care Guvernul promite TVA de 9%, şi care a inclus iniţial doar pâinea, carnea, peştele, legumele şi fructele, a fost extinsă prin includerea şi altor produse, precum lapte, ouă, animale şi păsări vii.
 
TVA de 9%, în loc de 24%, va fi introdusă, începând cu anul viitor, şi pentru accesul la evenimentele sportive, cu argumentul că sportul este un fenomen social şi economic care prezintă un grad înalt de interes pentru populaţie.
 
Mai puteţi citi:
 
 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările