Poliţele RCA, subiect de discuţie între Asociaţia pentru drepturile consumatorilor şi preşedintele ASF

Poliţele RCA, subiect de discuţie între Asociaţia pentru drepturile consumatorilor şi preşedintele ASF

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor şi Intereselor Consumatorilor (APCONS) a avut recent o serie de discuţii cu preşedintele Autorităţii pentru Supraveghere Financiară, Leonard Badea, inclusiv în ceea ce priveşte poliţele RCA, a informat APCONS.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Au fost discuţii extrem de constructive în cadrul Grupului de lucru constituit de ASF la care au participat toţi stakeholderii din piaţă care au interes în zona RCA. Scopul final a fost cel de a găsi soluţii pentru a putea răspunde cerinţelor europene, date de directivele în domeniu, cât şi dezideratului asumat, atât de noi, cât şi de ASF pentru protejarea intereselor consumatorilor”, a comunicat asociaţia.
 
Redăm integral comunicatul:
 
Intenţia noastră este de a creşte calitatea serviciilor oferite clienţilor şi de a contribui la dezvoltarea unei pieţe stabile, bazată pe încredere şi profesionalism, lucru care poate fi pus în aplicare printr-o colaborare onestă cu ASF.
 
APCONS înţelege eforturile care au fost depuse cu predilecţie de domnul Leonardo Badea la nivelul conferirii unei acoperiri adecvate consumatorilor de asigurări, mai ales în contextul asumării acestui obiectiv prin însuşi statutul instituţiei pe care o conduce.
 
Ultimele evoluţii ale tarifelor RCA, inclusiv recenta publicare a tarifelor de referinţă calculate de  Ernst & Young Assurance Services SRL – în funcţie de categoriile de vehicule, de tipul asiguratului, de vârsta asiguraţilor în cazul persoanelor fizice, precum şi de caracteristicile tehnice ale vehiculelor, ne arată că suntem pe drumul cel bun şi este vitală păstrarea tarifului de referinţă ca modalitate de control a tarifelor RCA în piaţă .
 
De asemenea şi abordarea eficientă a problematicii ridicate de  procedura de infringement declanşată împotriva României probează calitatea actului de conducere executat de preşedintele ASF.
 
 
Salutăm totodată decizia preşedintelui autorităţii competente, care susţine legea RCA în forma actuală, mai ales în contextul în care aceasta şi-a dovedit eficienţa la nivelul protejării consumatorilor, obiectiv pe care şi l-au asumat deopotrivă, atât ASF, cât şi APCONS.
 
Preşedinte,
 
Ing. Vasile CAZAN
 
citeste totul despre: