PNDR 2015: pentru submăsura „Investiţii în exploataţii agricole“ - sectorul vegetal - s-a atins nivelul maxim şi nu se mai primesc cereri de finanţare

PNDR 2015: pentru submăsura „Investiţii în exploataţii agricole“ - 
sectorul vegetal - s-a atins nivelul maxim şi nu se mai primesc cereri 
de finanţare

Modernizarea exploataţiilor agricole a atins plafonul maxim de proiecte în sesiunea din acest an

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) nu mai primeşte cereri de finanţare pentru sectorul vegetal din cadrul submăsurii "investiţii în exploataţii agricole", întrucât a fost atins nivelul maxim, de 120%, din alocarea disponibilă, de 72,02 milioane de euro.

"Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare al procesului de selecţie şi verificare al contestaţiilor pentru proiectele aferente măsurilor din PNDR 2014-2020, aprobat prin Ordinul 2.064/23.09.2015 al Ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, precizăm faptul că depunerea continuă a proiectelor în cadrul sesiunii anuale aferente unei componente din cadrul unei submăsuri se opreşte înainte de termenul limită, atunci când valoarea publică totală a proiectelor depuse, care au un punctaj estimat (prescoring) mai mare sau egal decât pargul de calitate aferent lunii respective, atinge procentul de 120% din nivelul alocării aferente sesiunii anuale a componentei/submăsurii respective", se arată într-un comunicat al AFIR.

Celelalte sesiuni rămân deschise până la 30 octombrie

Întrucât nivelul de 120% al disponibilului alocat a fost atins, depunerea de proiecte aferente componentei vegetale se opreşte automat, fără a exista posibilitatea tehnică de a fi redeschisă pentru cazuri particulare, până la deschiderea unei noi sesiuni.

"Menţionăm că pentru celelalte sectoare (zootehnic, zona montană şi ferme de familie) din cadrul submăsurii 4.1 Investiţii în exploataţii agricole, AFIR primeşte în continuare cereri de finanţare, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 30 octombrie", se precizează în comunicat.

AFIR a transmis, vineri, că a primit 281 de proiecte pentru finanţare prin submăsura "Investiţii în exploataţii agricole", cu o valoare totală de 108,64 milioane de euro.

Dintre acestea, 243 de proiecte privesc sectorul vegetal, având un cuantum de 63,54 milioane euro, nivel apropiat de valoarea fondurilor disponibile pentru componenta vegetală a submăsurii, de 72,02 milioane euro.

În total, Agenţia primise 2.722 de proiecte pentru toate submăsurile de finanţare deschise în acest an din Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, în valoare de 319,7 milioane de euro, cele mai multe vizând sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri (1.663 de cereri).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: