Planurile Guvernului de salvare a Tarom: achiziţionarea în leasing a 27 de aeronave şi deschiderea de noi rute înspre America sau Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tarom

Guvernul consideră că deşi numărul de aterizări şi decolări din România este ridicat, infrastructura aeroportuară se confruntă cu probleme, iar Compania Naţională Tarom se află într-o situaţie dificilă, motiv pentru care are planuri măreţe pentru aceasta, se arată în noul program de guvernare.

Astfel, având în vedere situaţia financiară dificilă a companiei Tarom, Guvernul susţine mai multe măsuri urgente, menite a repune compania în elita „ambasadorilor României”.

Printre acestea, Guvernul doreşte reînnoirea de urgenţă a flotei Tarom prin achiziţionarea în rate (leasing) a 27 de aeronave moderne cu un consum scăzut de combustibil şi poluare fonică cât mai redusă. În noul program de guvernare, termenul pentru a realizat acest lucru este 2018-2020.

Totodată, Guvernul vrea deschiderea de noi rute zonale sau unele de lung curier înspre America sau Asia.

Executivul mai doreşte realizarea de urgenţă a unei evaluări riguroase a personalului companiei şi atragerea unui număr cât mai mare de pasageri, repoziţionând Tarom -ul ca lider zonal.

Mai mult, uniformizarea flotei de avioane ar reduce mult cheltuielile de mentenanţă, consideră Guvernul care mai doreşte readucerea departamentului tehnic la acele cote europene şi internaţionale de a asigura mentenanţă atât pentru compania Tarom, cât şi pentru alte companii din zonă.

Un alt plan este implementarea sistemului online direct pe site-ul companiei şi nu prin alte firme din domeniu.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite