Pîslaru le răspunde celor care îi cer demisia: Niciodată nu am pus la îndoială dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat

Pîslaru le răspunde celor care îi cer demisia: Niciodată nu am pus la îndoială dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat

Ajutorarea persoanelor vulnerabile este o dovadă de umanitate, de normalitate şi de civilitate, dar beneficiile sociale sunt împărţite fraudulos, susţine ministrul Muncii FOTO Eduard Enea

După ce declaraţia sa potrivit căreia statul plăteşte ajutoare sociale şi unor oameni „care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem“ a stârnit un val de reacţii dure, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a adus mai multe clarificări asupra celor spuse de el, precizând că niciodată nu a pus la îndoială dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajutorarea persoanelor vulnerabile este o dovadă de umanitate, de normalitate şi de civilitate, dar beneficiile sociale sunt împărţite fraudulos, existând un număr important de oameni care nu vor să lucreze pentru că există beneficii sociale care, cumulate, descurajează munca şi implicarea în societate, a scris, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii.
 
Ministrul Muncii i-a răspuns şi liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus că Pîslaru este primul dintre miniştri care şi-a permis să-i facă pe profesori şi pe medici pomanagii.  
 
„Un partid condus de un cercetat penal nu se dezminte şi continuă să manipuleze într-o maniera iresponsabilă şi lipsită de scrupule. Sunt consternat că mi se pun în gură vorbe pe care eu nu le-am spus, idei care nu îmi aparţin. Eu nu am vorbit despre beneficii salariale în declaraţia de ieri (joi – n.r), aşa cum în mod fals mi se atribuie în comunicatul prin care mi se cere public demisia, ci despre beneficii sociale, dorind să subliniez fraudarea sistemului“, a scri Pîslaru pe Facebook. 
 
„Niciodată nu am pus la îndoiala dreptul unor categorii vulnerabile de a fi sprijinite de către stat. Ajutorarea lor, fie că vorbim de persoane cu dizabilităţi, familii nevoiaşe fără venituri la limita sărăciei, şomeri de lungă durată fără alte mijloace financiare este o dovadă de umanitate, de normalitate şi civilitate. Aceşti oameni au nevoie de sprijinul semenilor lor, de crearea unei plase de siguranţă şi de resurse mai consistente de la bugetul de stat decât primesc în acest moment. Iar aceste resurse nu le avem azi şi pentru că beneficiile sociale sunt împărţite fraudulos“, a mai precizat Pîslaru.
 
De asemenea, Dragoş Pîslaru afirmă că are o poziţie onestă, explicând adevărul de baza datelor şi cifrelor reale şi că el condamnă „abordările iresponsabile ce vor distruge bugetul“.
 
„Insulte la adresa românilor sunt minciunile pe care politicienii acuzatori le proferează, jocul periculos cu aşteptările şi credinţele oamenilor atunci când se promit creşteri salariale despre care se ştie prea bine că nu pot fi plătite. Cine-i jigneşte pe români? Eu, care am o poziţie deschisă şi onestă, explicându-le adevărul pe baza datelor şi cifrelor reale sau politicienii corupţi care le jignesc inteligenţa vânzându-le iluzii false, minţindu-i în faţă că le vor fi crescute fără număr salariile şi beneficiile sociale, deşi ei înşişi ştiu că ele nu vor putea fi onorate. Aceiaşi politicieni care ştiau şi ştiu de fraudele din sistemul de protecţie socială şi nu reacţionează. Dincolo de războiul murdar pe care acuzatorii îl încearcă în apropierea campaniei electorale, sunt convins că românii, îndeosebi profesorii, nu au uitat situaţia de la sfârşitul anului 2008, când aceeaşi politicieni au promovat şi votat majorarea salariilor lor cu 50%, deşi şi atunci ştiau ca acest lucru nu va fi posibil. Urmările le-am văzut cu toţii în aceşti ani. Cred că datoria mea este să lupt pentru a arăta în mod profesionist situaţia reală şi să condam abordările iresponsabile ce vor distruge bugetul şi vor afecta cel mai mult tot pe oamenii care muncesc în ţara asta. Este nevoie de lucruri făcute temeinic, la timpul lor, de responsabilitate şi de viziune, ceea ce ignora o abordare strict electorala al cărui interes sunt doar voturile“, mai scris Dragoş Pîslaru în postarea pe Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: