Pierderi de 8 milioane de euro pentru legumicultorii români, din cauza unei erori politice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legumicultorii români pierd bani importanţi din cauza unei erori politice
Legumicultorii români pierd bani importanţi din cauza unei erori politice

Legumicultorii români vor pierde 8 milioane de euro, cam 70% din finanţarea europeană, din cauza unei greşeli politice. Ministerul Agriculturii a omis să notifice Comisia Europeană asupra numărului real de legumicultori care au nevoie de susţinere, scrie Mediafax.

Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: „Guvernul PSD a notificat la 1 august 3.450.000 de euro, aveau ocazia până la 16 octombrie să modifice suma ţinând cont de previziunile pe această schemă cu suprafeţe şi producţii, nu a făcut-o”.

Practic, un fermier va primi doar 2.300 de euro pe hectar în loc de 7.600 de euro, cât ar fi trebuit, iar banii aceştia nu vor fi suficienţi ca să-şi acopere cheltuielile.

Aurel Tănase, preşedinte Organizaţia Interprofesională pentru Produse Agroalimentare: „Dacă Ministerul Agriculturii nu şi-a făcut datoria şi nu a notificat în august, să facă bine să ia de la bugetul naţional”.

Aceste pierderi lovesc legumicultorii mai tare, după ce deja cererea pentru legume a scăzut. În această perioadă, românii cumpără mai puţin şi preferă produsele neperisabile în locul celor proaspete.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite