Philip Hampton: "Probabilitatea ca o ţară mică să părăsescă zona euro este din ce în ce mai mare"

Philip Hampton, preşedintele băncii RBS ( Royal Bank of Scotland) a declarat reporterilor Sky News că se aşteaptă ca o ţară „mică" să părăsească zona euro, ceea ce, spune el, va accentua tensiunile existente în sistemul bancar din întreaga lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cred că este foarte posibil ca o ţară mică să cedeze", a declarat Philip Hampton în cadrul unei emisiuni înregistrate ce urmează a fi difuzată astăzi.

„Poate fi oricare, întrucât plecarea sa din zona euro va fi determinată de evenimente politice ca şi de circumstanţe economice, tulburări sociale şi alte asemenea lucruri. Dar cred cu tărie că există o probabilitate foarte mare ca o ţară să plece din zona monedei unice", a adăugat preşedintele RBS.


Cu toate că miercuri, băncile au primit o sumă record de bani de la BCE, 489 miliarde de euro, iar unii analişti se aşteaptă ca aceşti bani să fie folosiţi pentru a cumpăra obligaţiuni spaniole şi italiene, există totuşi un grad ridicat de incertitudine venit din partea investitorilor, care se tem că ţări asemeni Greciei vor trebui să părăsescă zona euro.

Hampton a mai adăugat în cadrul emisiunii că problemele sistemului bancar britanic nu au fost încă rezolvate, cu toate că s-au luat măsuri pentru a rezolva situaţia.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările