Petrescu îi răspunde lui Nicolescu pe tema taxei de stâlp pentru platformele din Marea Neagră: Nu sunt pe teritoriul României!

Petrescu îi răspunde lui Nicolescu pe tema taxei de stâlp pentru platformele din Marea Neagră: Nu sunt pe teritoriul României!

Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, a anunţat recent că sondele petroliere din Marea Neagră vor fi exceptate de la impozitarea cu 1,5% pentru construcţiile speciale FOTO Mediafax

Taxa pe stâlp va fi redusă din 2015 fără excepţii, de la 1,5% la 1%, dar nu va fi aplicată pentru sondele petroliere din Marea Neagră, întrucât acestea sunt localizate în afara teritoriului României şi a apelor teritoriale, a declarat Ioana Petrescu, ministrul Finanţelor, răspunzându-i astfel lui Răzvan Nicolescu, ministrul Energiei, care a susţinut că nu îi plac excepţiile şi a pledat pentru o reducere aplicată tuturor firmelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Taxa se va reduce pentru toată lumea de la 1,5% la 1%, deci vorbim de o reducere de 33% din acest impozit începând de anul viitor. În ceea ce priveşte echipamentele off-shore - fiindcă de acelea discutăm - nu se găsesc pe teritoriul României sau în apele teritoriale, sunt la mai mult de 12 mile marine de ţărmul României. În lege, în amendamente, se defineşte foarte clar că este vorba despre construcţii speciale de pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României“, a spus Petrescu.
 
Ministrul a arătat astfel că, la taxa pe stâlp, este vorba despre definirea bazei de impozitare, aplicată doar echipamentelor speciale de pe teritoriul României şi din apele teritoriale aferente.
 
„Dacă ne gândim şi logic referitor la aceste echipamente off-shore, aici vorbim de a investi în nişte surse de energie alternative, de investiţii foarte mari şi costuri foarte mari care se fac pentru aceste extracţii şi noi nu vrem să descurajăm aceste investiţii şi surse de energii alternative, pentru că vrem să devenim independenţi energetic“, a conchis ministrul Finanţelor.
 
Ministrul Finanţelor a anunţat recent că sondele petroliere din Marea Neagră vor fi exceptate de la impozitarea cu 1,5% pentru construcţiile speciale.
 
Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, referindu-se la posibilitatea evocată de ministrul Finanţelor privind exceptarea de la plata taxei pe stâlp a sondelor petroliere din Marea Neagră, a declarat că nu îi plac excepţiile şi a pledat pentru o reducere aplicată tuturor firmelor.
 
„Nu aş vrea să comentez declaraţii ale colegilor din Executiv. Mie, personal, nu-mi plax excepţiile. Taxa să scadă pentru toată lumea de la 1,5 la 1%“, a spus Nicolescu.

Mai puteţi citi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările