Petre Daea, o nouă perlă despre oaie: Acest animal care ne străbate istoria ca un fir roşu

Petre Daea, o nouă perlă despre oaie: Acest
animal care ne străbate istoria ca un fir roşu

Petre Daea FOTO gov.ro

Ministrul Agriculturii Petre Daea continuă seria perlelor ce vizează oaia, într-o postare pe Facebook referitoare la participarea la un eveniment organizat de o organizaţie a crescătorilor de ovine, el vorbind despre oaie ca despre „acest animal care ne străbate istoria ca un fir roşu”.

„Evenimentul organizat anual la Costeşti, în judeţul Hunedoara, de Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Ovine «Dacia» este un rod al priceperii şi tradiţiei şi, pot spune, un eveniment impresionant. Mulţi fermieri, multe oi şi mult interes pentru acest animal care ne străbate istoria ca un fir roşu”, scrie Daea.

Afirmaţia vine la puţin timp după ce ministrul a declarat pentru „Libertatea”: „Ştiţi de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”.

Declaraţiile sale surpinzătoare despre oaie au început în 30 mai, când Petre Daea afirma la Antena 3, prezentând argumentele în favoarea schimbării frunzei din brandul de ţară cu o oaie, că „oaia este o statuie vie” şi că frunze are toată lumea, dar oi ca în România nu.

„Lângă oaie găseşti o frunză, lângă frunză nu poţi să găseşti o oaie”, a conchis Daea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: