Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă: Guvernul dă bani pentru căldură unor localităţi şi cere altora să se descurce singure

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă: Guvernul dă bani pentru căldură unor localităţi şi cere altora să se descurce singure

Executivul a decis astăzi că pentru asigurarea fondurilor necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece, autorităţile locale pot utiliza excedentul din anii precedenţi. Pentru 13 localităţi din 12 judeţe a alocat însă sume cuprinse între 3,5 şi 15 milioane lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul a adoptat miercuri două acte normative, prin care vrea să-şi arate grija faţa de populaţie şi instituţiile publice precum şcoli, grădiniţe ori spitale. Însă nu pentru toate judeţele. Doar câteva vor primi fonduri, celelalte fiind nevoite să se descurce cu banii necheltuiţi în anii anteriori.
 
„Pentru asigurarea fondurilor necesare în vederea furnizării energiei termice în sezonul rece 2017-2018, autorităţile administraţiei publice locale pot utiliza excedentul din anii precedenţi. Măsura este necesară pentru asigurarea energiei termice pentru populaţie, şcoli, grădiniţe, spitale şi alte instituţii publice”, se arată într-unul din actele normative.
 
Dar asta nu e valabil pentru toate judeţele. Pentru 13 localităţi din 12 judeţe, Guvernul a alocat 115,7 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pentru asigurarea alimentării populaţiei cu energie termică.
 
Suma de 115,698 milioane lei se alocă către bugetele localităţilor:
 
Arad, judeţul Arad: 5 milioane lei;
 
Bacău, judeţul Bacău: 15 milioane lei;
 
Buzău, judeţul Buzău: 15 milioane lei;
 
Oradea, judeţul Bihor: 4 milioane lei;
 
Constanţa, judeţul Constanţa: 15 milioane lei;
 
Galaţi, judeţul galaţi: 15 milioane lei;
 
Giurgiu, judeţul Giurgiu: 4,5 milioane lei;
 
Motru, judeţul Gorj: 9,389 milioane lei;
 
Brad, judeţul Hunedoara: 5,3 milioane lei;
 
Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi: 15 milioane lei;
 
Suceava, judeţul Suceava: 4 milioane lei;
 
Vatra Dornei, judeţul Suceava: 3,5 milioane lei;
 
Tulcea, judeţul Tulcea: 5 milioane lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările