Pensiile private au ajuns la un nivel istoric, depăşind pragul de 70 de miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele şapte fonduri de pensii private Pilon II din România au ajuns la active totale de peste 70,2 de miliarde de lei, la finalul lunii octombrie, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Este pentru prima dată de la înfiinţare, din anul 2008, când activele fondurilor de pensii private depăşesc pragul de 70 de miliarde de lei al activelor.

Activele fondurilor de pensii private au avut o evoluţie mixtă în acest an, din cauza crizei coronavirus. Cele şapte fonduri au încheiat anul trecut cu active totale de 61,96 miliarde lei, care au urcat la 63,1 miliarde lei în ianuarie, pentru a coborî până la 60,13 miliarde lei în luna martie, pe fondul căderii burselor. Ulterior, recuperarea a fost abruptă şi, până în octombrie au fost şapte luni consecutive de creştere a activelor fondurilor de pensii private.

Cele mai mari active sunt administrate de fondul de pensie privată Pilon II NN, de 24,4 miliarde lei. Al doilea fond după mărimea activelor este AZT Viiitorul Tău, cu active de 15,15 miliarde lei. Top trei este completat de Metropolitan Life, cu active de 9,8 miliarde lei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite