Pensia lunară creşte, numărul de pensionari scade

Pensia lunară creşte, numărul de pensionari scade

Pensia medie a crescut în trimestrul al treilea cu 0,1% faţă de trmestrul precedent

Numarul mediu de pensionari în al treilea trimestru din acest an a fost de 5,29 milioane, în scădere cu 10.000 de persoane fată de  trimestrul precedent, iar raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pensia medie lunară a fost de 893 lei, mai mare cu 0,1% faţă de trimestrul precedent, transmite Institutul Naţional de Statistică.

În acelaşi timp, raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurari sociale de stat şi cel al salariaţilor prezintă variaţii semnificative, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Bucureşti la 17 la 10 în judeţul Giurgiu.

Potrivit INS pensia medie de asigurări sociale de stat a variat cu discrepanţe semnificative de la zonă la zonă, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 400 de lei (711 lei în judeţul Giurgiu faţă de 1122 lei în Bucureşti).

Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară  (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 88,4% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limita de vârstă a fost preponderent (74,0%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: